Втори лифт на Банско ще има. Това ще стане при заявен инвестиционен интерес, стана ясно от брифинга на Нено Димов в Министерски съвет.

Правителството е на мнение, че спорът за втория лифт е крайно време да бъде решен. Според Нено Димов с втория лифт ще се развие и спорта в региона. Освен това въпросът имал и сериозни икономически измерения.

Министърът заяви, че лифтът ще се изгради при спазване на екоизискванията – „Всеки инвеститорски интерес ще премине през цялото екологично законодателство“, увери министърът и обясни, че това ознавача и ОВОС.

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е доволен, че красивата българска природа ще е достъпна до все повече туристи.
Нека да се поздравим с този успех, коментира той.

Според Валери Симеонов пък днешното решение може да преобърне старата българска поговорка „вода гази – жаден ходи“. Той има амбицията да развие туризма не само в Пирин, но и в Родопите, Стара планина и на Витоша. Ще се възстанови държавния лифт на Витоша.

И ние искаме да спасим природата на Пирин, може би от псевдоеколозите, отчете вицепремиерът. Той посочи, че и кабинетът мисли за опазване на околната среда.

Според Валери Симеонов пък днешното решение може да преобърне старата българска поговорка“ вода гази – жаден ходи“. Той има амбицията да развие туризма не само в Пирин, но и в Родопите, Стара планина и на Витоша. Ще се възстанови държавния лифт на Витоша.

Спортният министър Красен Кралев на свой ред посочи, че с днешните решения категорично се защитават интересите на страната ни. Решенията от днес са важни за спорта и туризма ни, според мнението му.

У нас, за разлика от чужбина, планинските региони са най-западнали и с най-висока безработица. Явно днес премиерът Бойко Борисов и вицето му Валери Симеонов „са си стиснали ръцете“. Поне така прозвуча от благодарностите, дошли от Симеонов към Борисов за днешното решение. Искам да благодаря на премиера Борисов, подчерта вицепремиерът, според когото в случая Борисов е демонстрирал изключително държавническо поведение.

 

Comments

comments