В момента пред сградата на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) се състои протест по повод готвеното сериозно поскъпване на цената на водата, което в някои райони ще достигне 20%.

На протеста присъстваха лидерът на БСП Корнелия Нинова, депутатите Таско Ерменков и Александър Симов и главният секретар на Федерацията на потребителите в България Емил Георгиев.

БСП в случая само се присъединява към справедливия протест срещу безумното и немотивирано увеличение на цената на водата, в който участват много граждани от цялата страна„. Това коментира за Sofiapress Александър Симов.

 Той коментира, че не може  постоянното повишаване на цените да е политика, която се прилага: „Никой не увеличава доходите и никой не мисли за другите важни неща, но за увеличение на цените всички винаги са на линия. И този идеал според мен е само началото. Ако тази политика продължава, гневът ще се увеличи в геометрична прогресия. Ние няма да се отказваме и ще водим тази битка докрай“.

Протестиращи от цялата страна бяха извозени с автобуси, за да недоволстват срещу цялото управление и скандираха „Оставка“ пред сградата на КЕВР.

В същото време на закрито заседание КЕВР трябва да вземе решение за повишаване на цената на водата в 14 от големите градове. Прогнозите са че за София поскъпването ще е 9.5% и цената ще достигне до 2.36 лв./куб.м. В Смолян се очертават 4.5%, в Пловдив – 2.9%, във Варна – 2.7%, в Силистра – 6.5%, в Кърджали – 2.8%, в Русе – 6.2%, в Перник – 5.8%, в Монтана – 6,4%, в Шумен – 3%, в Сливен – 2.05%, в Бургас – 8.7%, в Ямбол – 20%, във Враца – 13%, предаде БГНЕС.

 

За презентацията е нужен JavaScript.

Comments

comments