Връчиха приза на десет известни българки

На специална церемония в театър „Азарян“ списание „Грация“ раздаде в 13-ото издание на конкурса  престижните награди „Жена на годината 2018“. Общо десет жени бяха отличени с приза в различни категории. За телевизия – начело застана Мария Силвестър, а сред актрисите Теодора Духовникова. Лицето на Нова ТВ Нана Гладуиш бе отличена с награда в специалната категория „Послание във времето“.

Вече три сезона Мария Силвестър променя не само домовете, но и съдбите на семейства в нужда чрез предаването на bTV „Бригада Нов дом“. С личната си ангажираност към благородни каузи, тя се превърна в символ на социалната отговорност у нас. Мария Силвестър е сред най-забавните и колоритни водещи на малкия екран. Също така тя участва в съботната рубрика „Топ 10“ в „Мармалад“.

Мария Силвестър получи наградата в категория „Телевизия“

 „Дори само да си номиниран е голямо признание, уточни тя. „Това е страхотно признание. Събитието е ценно, защото ти дава обратна реакция за това какво вършиш през годината“. Посланието ни достига до хората. Енергията е позитивна и съответно се връща обратно. Необходимо е понякога просто да подадеш ръка на някой и да го погледнеш като човек с разбиране. Това е достатъчно и така доброто се предава“ .

Четвъртият сезон на „Бригада Новдом“  ще започне през пролетта на 2019 г.

Нана Гладуиш

В категорията „Послание във времето“ приза получи Нана Гладуиш за дейността си с фондация „Една от 8“.

В категория „Актриси“ наградата на списание „Грация“ спечели Теодора Духовникова.

Статуетката за „Музика“ отиде при Мария Илиева, която тази година роди първото си дете, а на 1 декември ще издаде bestof албума си „Всичко – най-доброто от Мария Илиева“.

Гимнастичката Катрин Тасева изпревари конкурентките си в категория „Спорт“ и спечели традиционната награда „Жена на годината“. Тя е получила най-много гласове в анкетата за 2018 г., като изпреварва конкуренцията на три лекоатлетки –световната вицешампионка  в скок на височина Мирела Демирева, Даниела Тодорова и Александра Начева.

Катрин Тасева

Талантливата ни гимнастичка не успя да получи лично наградата си, тъй като в момента е в Барселона, където е част от доста авторитетен спектакъл. Поради това отличието й бе връчено на председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и главният мениджър на индивидуалното Бранимира Маркова. Преди няколко дни Катрин Тасева обяви в Социалните мрежи, че възнамерява да продаде единствения си златен медал от Световната купа, както и бухалките, с които го завоюва в София, на търг, а парите ще дари на Иван Тодоров, който се нуждае от спешна операция на крака.

Наградата получиха и Милица Борисова – в категория „Модели“; Елена Златева – „Дизайнери“; Денина Мартин – „Интернет“; Дейзи Христова – „Бизнес“ и Любомила Кривошиева – „Общество“.

Водещ на церемонията по награждаването беше Стефан А. Щерев. Гости на събитието бяха и други номирани София Бобчева, Деси Бакърджиева, Дара, придружена от Папи Ханс, които също връчиха награди, актьорът Владимир Пенев, режисьорът Ники Илиев, журналистът Константин Вълков, дизайнерът Николай Божилов, както и председателят на съвета на директорите на НДК Борислав Велков.

Източник: NOVA ТВ, снимки: Facebook

Comments

comments