Около стотина души посетиха откриването на най-необичайната изложба в София за този месец.

Въпреки студа на малката столична уличка „Врабча“ бе забелязано необичайно вълнение.
Малко след 19:00 ч. на 19 декември 2018 г. в галерия „Аросита“ около стотина души се опитаха да погледнат света през призмата на другия и се убедиха, че светът е много по-шарен, отколкото си мислим.
Поводът беше откриването на необичайната изложба „CONTEXT“, посветена на едноименния проект на фотографа Маргарита Русева („Далечни песни“) и писателя Раймондо Варсано.
През очите на великолепния актьор Леонид Йовчев оживяха някои от 28-те провокативни снимки, приканвайки посетителите да надскочат собствения си контекст и да погледнат отвъд видимото.
Малко след това Маргарита и Раймондо благодариха на всички присъстващи фотографи, критици и търсачите на ново вдъхновение за подкрепата и ги призоваха най-вече да открият собствената си интерпретация на снимките и текстовете към тях. Изложбата отпразнува и излизането от печат на луксозния албум „CONTEXT“, който включва всички фотографии, представени в галерията.
На по чаша вино посетителите се потопиха в понякога тъжния, често смешен, но винаги завършващ с отворен край разговор, който „CONTEXT“ започва.
Изложбата ще бъде отворена за посетители до края на годината, а елегантното фото-издание вече може да бъде открито както в „Аросита“, така и в големите книжарски вериги и онлайн.

Откровена, философска, забавна и същевременно красива, „CONTEXT“ подслонява 28 концептуални фотографии, всяка една от които е подчинена на различията и нюансите, които собствените ни съдби носят.

Comments

comments