Успехът на устройства като iPod, iPad и iPhone изградиха името на Стив Джобс и му спечелиха милиарди долари.

Въпреки това, въпреки че е прекарал живота си в създаването на една от най-големите световни технологични империи, той е  доста строг поглед върху джаджите, когато става дума за децата му.

Писайки в „Ню Йорк Таймс“ през 2014 г., Ник Билтън си спомни разговора си с изпълнителния директор на Apple, чийто рожден ден е на 24 февруари, след старта на първия iPad.

Запитвайки дали децата му харесват новото устройство, Джобс отговаря: „Те не са го използвали. Ограничаваме използването на технологии  у дома“.

Изненадващо, приемането на този подход е доста често срещано сред хората в технологичния свят, смята Билтън.

Крис Андерсън, бивш редактор на списание Wired и съосновател на 3D Robotics, споделя с Билтън, че децата му го обвиняват, че е прекалено загрижен за технологиите, като казва, че никой от приятелите им няма същите стриктни правила, когато става въпрос за джаджи.

Андерсън каза: „Това е така, защото сме виждали опасностите от технологиите от първа ръка. Виждал съм го в себе си, не искам това да се случи с моите деца„.

Възможно е Джобс да има едни и същи убеждения, особено като се има предвид, че той е известен с продуктите на компанията си и е склонен към яростни изблици, когато възникнат проблеми.

Уолтър Исаксън, автор на биографията на Стив Джобс, която миналата година бе адаптирана във филм с участието на Майкъл Фасбендър, казва пред Билтън: „Всяка вечер Стив вечеряше на голямата дълга маса в кухнята си, обсъждайки книги и история“.

Comments

comments