Състезание за микро дронове – Drone ARENA ще се проведе в рамките на Националното състезание за роботи – Роболига 2017 на 25 ноември в Интер Експо Ценър, гр. София. За първи път в България ще бъде организирано вътрешно състезание за микро дронове на площ от 100 кв.м. Трасето е специално проектирано и изработено за събитието, при спазване на международно признати стандарти за този вид състезания.

Целта на участниците е да преминат за най-добро време през предварително подредена светещи врати. Публиката ще има уникалната възможност да се потопи в изживяването и да усетят полета  на микро дроновете от първо лице. Чрез специално предоставени очила от организаторите на „Дрон АРЕНА“ ще може да се наблюдават състезанието през погледа на самите дронове.

„Ще се постараем да покажем най-доброто и най-добрите от света на микро дроновете. Приелите поканата да участват в надпреварата са сред най-добри пилоти в страната, а част от тях имат и международен опит в дрон състезанията. Пистата е на няколко нива и е не само напълно осветена, но и много предизвикателна. Имаме честа да сме първите организирали състезание с такъв мащаб и смятаме, че това е много важно, за прохождането на този спорт в нашата страна.“ – споделя Антон Пулийски от
Drone ARENA.

Comments

comments