Преди пет години за рождения си ден, вместо дългоочаквана екскурзия до Белгия, включваща посещение на шоколадово студио и дегустация, Станимира Георгиева получава курс за професионални шоколатиери. Станимира, която е математик по образование и директор на голяма банка, е леко стъписана, но приема неочакваното предизвикателство. Следват месеци здраво учене, неуспешни експерименти и десетки килограми изхвърлен шоколад, но накрая усилията ѝ се увенчават с успех. Започва да прави шоколадови вкусотии за приятели и когато поръчките започват да заемат цялото ѝ свободно време, Станимира прибира директорските сака и се запасява с готварски престилки. Така се ражда „Шоколадова къща Станимира“.

Подаръкът-грешка позволява на Станимира да се отдаде и на другото свое призвание – да помага на хората. Тя редовно прави дарения и подготвя съвместни инициативи със социални предприятия и участва в благотворителни маратони, а в шоколадовата къща работят хора с увреждания. Станимира е и лектор доброволец в обучителната програма „Бизнес постижения за социално предприемачество“ на Фондация „Америка за България“.

Освен че може да ви снабди с шоколадови деликатеси, „Шоколадова къща Станимира“ е и прекрасно място за семейни и фирмени сбирки. Ентусиастите могат да се запишат и за шоколадова работилница – както направи Златина Балева, програмен експерт „Развитие на частния сектор“ в „Америка за България“.

Comments

comments