2017 година ни даде истории, от които се родиха смущаващи и трудни за разбиране снимки. В същото време обаче, не трябва да забравяме да поглеждаме и положителната страна на нещата. Поради тази причина, събрахме фотоси, които отразяват малките неща, правещи света по-красив.

снимка: Susana Vera / Reuters

Aтила, третирана терапевтична хрътка, използвана за лечение на пациенти с психично-здравни проблеми и затруднения при ученето, заспива докато я обгрижват трима пациенти трима в здравното заведение Бенито Менни в Елисондо, Испания, на 13 февруари 2017 г. /снимка: Susana Vera / Reuters

снимка: Rajesh Jantilal / AFP / Getty

Близо 2000 души участваха в месечната програмата „ Аз Медитирам“ в Ричмънд, Южна Африка на 27 май 2017г. „Аз Медитирам“ е доброволна организация с нестопанска цел, посветена на преподаването на медитация като част от самодисциплината и изграждането на мира. Организира се  в затворите, училищата, образователните и социални институции и в условия на стресираща среда. Ричмънд някога е бил храм на политическо насилие между Африканския национален конгрес и Обединеното демократично движение. Фондацията „Изкуството да се живее“ провежда кампанията в 25 африкански страни, достигайки над 1 милион души.

снимка: Rajesh Jantilal / AFP / Getty

Хората, спасени от хеликоптер след силен дъжд в югозападна Япония, пристигат в гр. Асакура на 7 юли 2017г.

снимка: China Daily / Reuters

Деца, облечени в тоги в деня на церемонията по случай завършването на детската градина в Хандан, Китай, 20 юни 2017г.

снимка: Eloy Alonso / Reuters

Двойка се целува на фона на лагерен огън, запален на плажа Пониенте по случай лятното слънцестоене в Гион, Испания на 24 юни 2017г.

снимка: Alexander Kuznetsov / Reuters

Северните светлини запълват небето над село Палас, Финландия, 8 септември 2017г.

снимка: Italian Firefighters via AP

Пожарникар целува едно от трите кученца, открити живи в развалините на хотел Ригопиано, близо до Фариндола, Италия на 22 януари 2017г. Аварийните екипи, разчистващи лавините били много щастливи, че кученцата са оцелели в продължение на дни под тоновете сняг.

снимка: Tyrone Siu / Reuters

Енджъл Пенг, 8, която е изгубила ръката си при злополука, когато е била едва на 9 месеца, позира за снимка с триизмерна ръка, проектирана от инженера Чан Хсиен-Лианг в Таоюан, Тайван на 6 април 2017г.

снимка: Jonathan Brady / WPA Pool / Getty

Катрин, херцогиня на Кембридж, танцува с мечето Падингтън на платформа 1 на гара „Падингтън“ по време на среща с героя и екипа на предстоящият филм.

снимка: Yasin Akgul / AFP / Getty

Забавляващи се хора на площад Таксим по време на снеговалеж на 7 януари 2017г.

снимка: David W Cerny / Reuters

Котето Лили поспива, Прага, Чехия , 7 декември 2017 г.

 

снимка: Johannes Eisele / AFP / Getty

Посетители образуват думата „любов“ пред черешово цвете в парка Гукун в Шанхай, Китай, на 4 март 2017 г.

снимка: Guillaume Souvant / AFP / Getty

Пандата Хуан Хуан държи малкото си в зоопарка Beauval в Централна Франция, на 28 август 2017 г.

снимка: Clodagh Kilcoyne / Reuters

Стивън Донъллан от Голуей (вдясно) предлага на приятелката си Джули Грейм, от САЩ, на ветровит плаж в Голуей, Ирландия, на 23 декември 2016 г. Двойката, която в продължение на пет години живее и работи в Китай, пристига обратно в родината на Доннелан в петък за предложението.

Comments

comments