Международен фестивал, посветен на красотата на ориенталските танци ще се проведе на различни локации в София между 16 и 18 март. Той се нарича „Розите на Ориента“ и е организиран oт танцовата школа „Земята на Розите“ с ръководител дългогодишната състезателка и преподавателка по ориенталски танци Невена Тачева и нейната партньорка и възпитаничка Ваня Петрова . Събитието ще събере у нас водещи български и чуждестранни танцьорки, а програмата включва мастър класове, отворена сцена, базар, семинари, гала шоу, както и състезание „Изгряваща звезда“, което ще даде възможност на всички желаещи да се изявят, да спечелят награди и може би да открият за себе си един нов професионален път.

 

“Желанието ни е с бели денс фестивала „Розите на Ориента“ да направим един от най-красивите и чувствени танцови стилове по-достъпен за българската публика, да й позволим да се докосне до една съвсем различна култура и да види най-доброто от нея. През последните години ориенталските танци набират популярност в България, посрещат се много добре и нашата цел е организирайки един международен фестивал у нас да увеличим този ефект и да позволим на българските възпитаници да се обучават от преподаватели на световно ниво и изявяват редом с международно признати бели денс артисти“ – споделя Невена Тачева, една от организаторките на събитието, вице-шамнион на Германия по ориенталски танци и дългогодишен преподавател, сертифициран от най-голямото ориенталско училище в Германия – Scarabeo Palace.

За събитието

В рамките на фестивала ще има „Отворена сцена”, на която всяка желаеща танцьорка може да покаже танцовите си умения, след като кандидатства и изпрати кратка биография и видео линк на адрес festival@nevena.dance. Централно място във фестивалната програма заема красивото гала шоу на което посетителите ще станат свидетели на най-доброто от света на ориенталските танци и ще се насладят на вдъхновяващите бели денс изпълнения на преподавателите във фестивала, както и на водещи артисти от няколко държави. Сред тях са Изида (Германия/България), Анжела Атанасова (България), Невена Тачева (България), Ваня Петрова (България), принцеса Деспина (Швеция/Гърция), Елена Андрео (Кипър), Шамс (Италия/България), Мими Соколова (Швейцария/България), Уарда (България), Аша (Германия/Полша), Ранин (Германия), група „Ашанти“ с ръководител Аша, група „Амани“ с ръководител Ваня Петрова, ансамбъл „Ориенталски Рози“ и група „Бастет“ – и двете с ръководител Невена Тачева.

Comments

comments