Празникът на театъра, който се чества на 28 март, ще бъде отбелязан с тематична изложба в пространствата на емблематичния Народен театър. Датата на премиерата на събитието е 26.03.2018 г. с поетично заглавие „ТЕАТЪРЪТ – близо до сърцето“.

Изложбата събира 13 броя картини, на всяка от които ще бъдат изрисувани български и някои европейски театри. Върху платната са инсталирани вратовръзки, и те са основата, върху която се рисува. Съчетанието на вратовръзки, платна и бои, е с театрална цел, в този смисъл може да бъде интерпретирано по няколко начина. От една страна това е една смела арт инсталация, от друга – елементът вратовръзка е близък до ежедневието, той е представителна и официална част от облеклото.

И ето приложимата част – вратовръзката „притежава“ част от театъра след като той бъде нарисуван върху тази инсталация. Ако вземеш вратовръзка от картината, ти вземаш част от този театър, а когато я сложиш върху себе си – театърът е близо до сърцето ти!
Едно различно „представление” на българската културна сцена, съчетавайки художествена проява и експеримент с арт акценти.


Изложбата ще бъде открита с коктейл, на който са поканени видни личности, свързани с театъра, артисти, представители на институциите и др. организации.

Comments

comments