Зам.-министърът на културата Румен Димитров връчи на световноизвестната оперна прима Соня Йончева грамота за приноса й към българската култура и популяризирането ѝ по света. Тя получи и статуетка – фигура на елен от тракийско съкровище, открито в Севлиевско.

   Талантливата певица пристигна в България за премиерата на документалния филм Sempre Libera, посветен на триумфите й по най-големите музикални сцени, чието представяне се състоя в понеделник вечерта в рамките на фестивала „Киномания“. 

   „За мен е изключителна чест да съм тук заедно с Вас на премиерата на филма, посветен на живота и израстването на Соня Йончева до най-обещаващото сопрано в света. Това е една история за успеха такъв, какъвто го разбираме хората на изкуството. Успех, който не се измерва с публикациите в медиите и броя на интервютата, а с упорития труд и с покорените върхове“, каза зам.-министър Димитров.

   Филмът Sempre Libera разказва за забързаното ежедневие на оперната прима, както и лични моменти в дома и сеемейството й. Освен самата Соня в продукцията участват звезди от световната музикална сцена като Пласидо Доминго, Антонио Папано, Масимо Дзанети, Майкъл Фабиано и други.

   Режисьор и продуцент на филма е журналистът Георги Тошев.

Comments

comments