Дисни ще придобие по-голямата част от 21st Century Fox в сделка за блокбъстър на стойност 52 млрд. долара, съобщиха днес двете компании. Дисни ще получи телевизионните и филмовите студия на Fox, кабелните телевизионни мрежи (FX и National Geographic) и дяловете в Hulu, което дава на Mouse House контролен дял в поточното предаване.
Сделката ще прехвърли притежанието на известен брой популярни филми, телевизионни сериали и права върху Disney. Сред тqh е най-любимата анимирана серия на всички времена The Simpsons.

И както често се е случвало, Симпсън видя голямата новина, много преди да се е случила.

В епизода от сериала „When You Dish On a Star“ от 1998 г. Семейство Симпсън се пошегува, че филмовото студио на 21st Century Fox е паднало под чадъра на Дисни. Сцената се провежда в студиото на Fox, където може да се види знак, който разкрива, че компанията сега е „Акция на Уолт Дисни“.

 

Пророчеството на Дисни е само едно от няколкото предсказани на легендарната серия от комедии на Мат Грьонинг. През 2000 г. например шоуто прогнозираше президентството на Доналд Тръмп.

Съдбата на шоута The Simpsons все още предстои да бъде определена. Фокс ще запази контрола си върху Fox broadcast network (която излъчва The Simpsons), но как каналът ще се придвижи напред, без да е ясна телевизионната компания, която го развива предстои да се разбере.

Comments

comments