На 1 октомври 1968 г. малкият Пол Бут, на едва 18 месеца, умира в дома си в Хавъртън Хил, графство Стоктън-на-Тийс, Великобритания.

Според втория му баща Дейвид Диърлов, нещастно падане от леглото причинило смъртта на момчето, което счупило черепа си.

Дълго време случаят не достига до знанието на обществото, но Питър Бут – брат на бебето, който бил на четири години в момента на смъртта на Пол, живеел години наред, преследван от призрака му.

Всичко се променило само за няколко години, когато Питър видял снимка на Пол, качена от втория им баща във Facebook. На нея Дейвид Диърлов е с малкото момче, което имало отчаяно изражение на лицето си, пише Дейли мейл.

Дивърлов е обвинен в убийството на 19-месечния Паул Бут (вдясно) през 1968 г. Криминалното престъпление се съобщава едва след като братът на младежа видял тази снимка (вляво) във Facebook почти 50 години по-късно.

На снимката нямало следи от насилие, но всички спомени се върнали бързо в главата на Питър. Най-вече това, което видял в нещастната есенна вечер, когато Пол загубил живота си. В паметта на момчето изникнали спомени как Дейвид влачи Пол за краката и го удря в камината.

Тогава Питър решил – 50 години по-късно, да разследва инцидента. Първо поискал от Диърлов-младши да махне снимката, по-късно разказал видяното на братовчедка си Трейси, тя издала Дейвид, който се разделил с майката на братята Керъл през 1970 г.

Предполагаемият убиец бил арестуван в Грейт Ярмаут, графство Норфолк, и бил обвинен в убийството на Пол. Делото било внесено за повторно разглеждане на 30 март 2015 г., когато били информирани и местните медии.

Прокурорът съобщава, че делото имало много неясни моменти, които противоречали на официалната версия. Полицията повярвала на версията на майката и втория баща, които обяснили, че бебето се наранило, като ударило главата си в пода.

Питър така и не бил разпитан. Но в доклади по случая станало ясно, че бебето имало различни наранявания по тялото си, каквито имал и брат му. В крайна сметка, съдът стигнал до извода, че смъртта на момчето може да се дължи както на падане, така и на силен удар, пише испанският вестник El Confidencial.

„Питър казва пред полицията, че смъртта на Пол не е резултат от случайно падане от леглото. Той видял, че е следствие от нараняване, когато слязъл на долния етаж, за да пие вода в една октомврийска нощ“, разказва прокурорът.

Именно тогава Питър забелязал пред открехнатата врата на хола как вторият им баща удря брат му и блъска главата му в камината, което предизвикало смъртоносния кръвоизлив.

„Смъртта на Пол Бут не е инцидент, а резултат от преднамерено действие. Била е убийство“, убеден е прокурорът.

Comments

comments