Предполагам, че ако някой има повече пари, отколкото може да похарчи, тогава има известна свобода в действията, нали? Искам да кажа, вие сте богати, така че кой се интересува от това какво мислят хората. Само че бъдете сигурни, че помощния персонал и служителите на бжогатите имат какво да споделят за тях.

Ето и някои разкази от хората, които често биват незабелязани от работодателите си.

 

Хората, за които работя имат ваканционен дом и разполагат с прислуга от 7 души, които чистят три пъти седмично, но те посещават само имота  1 или 2 пъти годишно. През останалото време никой не живее там. Тамара.

 

Съпругата на богаташите, за които работя е бих казала доста пресметлива. Тя винаги се възползва и взима всичко, което е безплатно. Най-голямо впечатление ми направи, че никога е пропуска да вземе шампоаните и сапуните от хотелските стаи. Дори преди да тръгнем, тя винаги иска от камериерките да й донесат още. Събраните бутилки никога не се използват. Вместо това жената си ги складира в шкаф в банята. Вики

 

Работех за една невероятно богата жена, която беше колкото богата, толкова и луда. Беше по-възрастна, когато работех за нея като „личен асистент“ – работата ми главно  се състоеше в това по цял ден да говоря за религия и да я поливам със светена вода. Имаше седем души прислуга, които задължително бяха католици и трябваше да се молят по три пъти на ден, на колене пред нея. Всеки месе тя сменяше молитвите и ги караше да наизустяват нови“, Педро.

 

По време на гимназията работех като озеленител за един човек, който е изкарва над 2 милиарда (според интернет) на година. Всеки път когато минаваше покрай мен си обръщаше главата и изглеждаше нервен. Първоначално си помислих, че просто е високомерен и се дразни от моето присъсствие. Един ден обаче забелязах, че докато работя, въпросният мъж и съпригата му стояха голи и ме наблюдаваха от прозореца на спалнята си. Не съм сигурен какво правеха и не послях да погледна отново, но това се повтаряше всеки път. Все пак ми плащаха 1000 $ на седмица (нереално висока сума), така че не съм и питал защо беше този интерес към мен. Тео

 

Бях бавачка за наистина заможно семейство. Имиджът им в обществото беше безупречен. Вторият ми ден в работата си забелязах, че на всяка от вратите на спалнята на децата имаше  сложни аларми и заключващи системи. Оказа се, че бащата е сексуален маниак. Алармените системи щяха да се включат и да заключат вратите на децата в 21:30 часа. Майката трябваше да използва специален код, за да ги отвори, ако децата й се нуждаят през нощта. Те се оказаха наистина прецакано семейство, така че им бях бавачка само за една година„- Ким.

 

 

Докато бях малка, майка ми работеше за една възрастна старица. Тя имаше три бели пудела. Жената настояваше майка ми да къпе кучетата четири пъти в седмицата с белина, като я караше да купува по 6 литра на седмица. Разбира се, цялата течност, майка ми изливаше в тоалетната“- Мила.

 

 

За известно време живях в базата за богат ексцентрик. Той имаше три коли от стари филми в гаража си. Те бяха покрити със слоеве прах и боклук. Той не даваше на никого да ги чисти и дори да ги докосва. Страхотни коли, но напълно забравени.

Той също имаше любимо куче, което беше умряло и го държеше замразено в охладител за месо, заобиколен от десетилетия стари замразени храни. Знам за тези неща, защото гаражът е там, където е оборудването ми“, Крис.

 

 

 

Бях бавачка за едно заможно семейство. Те имаха красив дом и хубави превозни средства, а децата имаха много играчки и нови дрехи. Един ден, докато оправях прането забелязах, че всеки един чифт бикини имаше дупки. Всичките бяха изхабени и изтъркани и стояха до най-нови модели дрехи на най-скъпите марки“, Памела.

 

 

Майка ми работеше в Германия за семейство, майката беше лекар, а бащата беше инженер и имаха три тийнейджърки. Тя ставаше всяка сутрин в 5, за да им прави закуска. Една сутрин бащата слязъл по стълбите чисто гол. След него слязла жена му и трите му дъщери, които също не носели никакви дрехи. Майка ми била шокирана и й отне известно време, докато свикне, че в тази къща през уикендите трябваше да служи на голо семейство“, Ирене.

Comments

comments