Този уикенд във Варна- европейската младежка столица, ще се състои пети пореден фестивал на хвърчилата.

Събитието ще се състои на 12-ти август в Камчия и 13-ти август на плаж Аспарухово.

На 12-ти август плажът на Камчия ще зарадва малки и големи с различни атракциони, а небето ще бъде изпъстрено с цветни хвърчиа.

На 13-ти август, програмата при плажа на Аспарухово ще включва: 

– много и различни игри с безвредни бои
– състезания с управляеми модели хвърчила
– демонстрации на международни кайт клубове
– изяви на талантливи деца от Варна и района
– арт ателиета и работилници за детско творчество
– и още много хубава музика и разнообразни забавления на открито

Събитието започва в 10:00 часа и входът е свободен.

Фестивал на хвърчилата „Въздушни чудеса“ – Варна се организира от Клуб „Асто – Въздушни чудеса“ и Сдружение за опазване на дивата природа (СОДП) – екип ентусиасти с опит в провеждането на събития от този род и амбиция да го превърнат в в едно от емблематичните събития на лятна Варна. Със своя международен характер, това новаторско и атрактивно културно събитие би допринесло много за по-нататъшното изграждане на специфичния облик на града. Оттук и мисията на фестивала – да допринесе за изграждането идентичността на града и чувството на принадлежност на местната общност, както и да насърчи творчеството и социалното включване на различни групи и да възпита у участниците любов към летенето, птиците и свободата, както и правилно отношение към опазването на околната среда.

Провеждането на фестивала се състои със съдействието на Клуб „Асто – Въздушни чудеса“, Сдружение за опазване на дивата природа (СОДП), фонд „Култура“ към Община Варна и СОК „Камчия“.

Comments

comments