Истинска фиеста за националните ни герои предстои в Испания! Общобългарските празници в чест на 145-годишнината от обесването на Васил Левски и 140-годишнината от Освобождението на България започват в събота в 11ч. във Валядолид, където местната българска асоциация „Стара Планина“ и БНУ  „Св. Св. Кирил и Методий“ е поканило основателят на „Незабравимата България“ – Искрен Красимиров, и актьорът Симеон Владов да представят превърналия се в хит „Урок по родолюбие с Левски и Ботев“.

Патриотичният празник ще се състои в културния център „Пиларика“.  Вместо сиеста следобяд, двамата патриоти, които изпълняват ролите на Ботев и Левски, ще изнесат своя спектакъл и пред българите в Сеговия, където ще се съберат малки и големи от местното българско неделно училище и местната българска асоциация. Началният час е 15.30ч. Вечерта е кулминацията на честванията в Испания, където в квартал Торехон де Ардос в столицата на Испания – Мадрид, Красимиров и Владов ще представят филмово-театралния си спектакъл за националните герои, а българите от асоциация „Четирилистна детелина“ и БНУ „Азбукарчета“ ще представят богата културно-музикална програма за българската история, за да може всички българи, дошли в културния център на Торехон де Ардос да изживеят един незабравим празник!

Патриотичният тандем Красимиров-Владов не смятат да спират до тук и продължават – навръх 3 март ще бъдат при българите в Лондон, а на следващия ден ще посетят и българската общност в Неапол.

Comments

comments