Артистът Фил Ванс, създава невероятни типографски портрети, които се представляват изцяло в ръчно написани текстове.

Кръстосано защриховане, но с думи

От Айнщайн до Марк Твен, всеки портрет от серията „В собствените си думи“ отдава дължимото на любимите исторически и художествени фигури на Ванс.

За да формира контурите, сенките и детайлите на всяка дума, Ванс пише вдъхновяващи цитати от всеки обект хиляди пъти в различни размери и слоеве.

„Започнах да си представям картини – портрети, в които можете да прегледате кожата на субектите, за да ги видите отвътре и да прочетете мислите им“, споделя Ванс за mymodernart.

Едни от „най-лудите“ му портрети, както той сам ги нарича са тези на де Кунинг, Пикасо, и портретите на Есчер. „Те са някои от любимите ми художници, затова исках да им отдам дължимото по свой начин, докато излагам другите на някаква мъдрост„.

Рисуването с химикалка е различно от всяко друго, затова Винс дълго разглежда и проучва възможностите. За един от най-новите си портрети – на „Батман“ „Жокерът“, Ванс прекара повече от 100 часа в картините на „Черния рицар“. Ръчно написаната типография се слива заедно, за да създаде образа. Зрителят може да забележи безброй думи и изречения в различни нюанси. Ванс разкрива: „Обичам да мисля за цветните портрети като някакво съчетание между моето интерпретация на думи и оптическото смесване“.

Роден през 1978 г. в Сонора, Калифорния, Фил Ванс винаги е живял и дишал с изкуството. За пръв път открива огромния свят на изкуството в книжарницата на родителите си, където прекарва много часове в книги за изкуство. Клиентите са тези, които го учат как да рисуват и често пъти прекарват часове с него в книжарницата. Скоро семейството и приятелите го насърчават да преследва своята любов и страст.

За презентацията е нужен JavaScript.

Comments

comments