Снимка: TheGrindstone

 

Дружество в Япония предприе творчески подход, за да мотивира служителите си да се откажат от тютюнопушенето. Пиала Инк., базирана в Токио организация, дава на персонала си за непушачи шест допълнителни дни за почивка годишно. Въведена през септември, тази нова политика има за цел да компенсира прекъсванията за цигара, по време на работа, за които се твърди, че отнемат около 15 минути всяка.

Един от нашите служители, който не е пушач, постави съобщение в полето за предложения на компанията по-рано през годината, казвайки, че прекъсването на тютюнопушенето причинява проблеми“, каза Хиротака Мацушима, говорител на компанията, за The Telegraph. „Нашият главен изпълнителен директор видя коментара и се съгласи, затова даваме на непушачите известно време за компенсиране.“

Седалището на компанията се намира на 29-ия етаж на офис сграда в квартал Ebisu в Токио. Всеки, който иска цигара, трябва да отиде в мазето, като отнеме около 15 минути за всяко пътуване.

Най-малко 30 от 120-те служители на компанията вече са се възползвали от преимуществото и са взели допълнително време, след като са направени промените. Според компанията, схемата също така насърчава най-малко четирима души да се откажат от навика.

„Надявам се да насърча служителите да се откажат от тютюнопушенето чрез стимули, а не чрез санкции или принудителни мерки“, каза изпълнителният директор на компанията. Световната здравна организация съобщава, че 18.2% от японските възрастни пушат (цифрата е по-висока при мъжете и по-възрастните поколения).

Comments

comments