Годината отново е към своя край. Да, точно така, време е за чай, мандарини и „Сам вкъщи“. Не знам дали сте изпълнили целите си за 2017-та, но ако искате да сте сигурни, че не сте пропуснали най-добрите филми за изминалите месеци ,  не пропускайте да разгледате нашата класация, в която сме включили някои от най-впечатляващите американски продукции за изминалата година. Ето кои са те:

 

1. „Лигата на справедливостта“

Несъмнено филмите за супергерои винаги са били хит. Дали причината е във възможността за пренасяне в друг свят или събуждането на чувство за необикновеност, ние никога не бихме могли да дадем точен отговор. Това, което се знае със сигурност е, че последната продукция на Зак Снайдър и в голяма степен на Джос Уидън, успя да достигне върха на всички класации за по-малко от две седмици.

Приятната атмосфера по време на филма и разведряващите забавни моменти са част от това, което привлече аудиторията. Да се наслаждаваш на случващото се, което е едновременно сериозно, но и забавно- какво по-хубаво? Виновниците за това са двамата режисьори, чиито стилове са дистинктивни. Благодарение на тяхната съвместна работа, филмът придобива един по-свеж и динамичен вид.

 

2. „Тор: Рагнарок“

„Тор: Рагнарок“ е идеален пример защо продукциите на Марвел биват приемани толкова добре от критиците и масовата аудитория. Думата Рагнарок идва от скандинавската митология и буквално означава смърт на боговете, край на света и още куп страшни неща. Уви, ако очаквате да излезете от киносалона със зачервени от сълзи очи – грешите!

Жунглирането между забавни и драматични моменти придава на филма една приятна непринуденост. Принос за това има новозеландският режисьор Тайка Уайтити, който успешно излиза от зоната си на комфорт и пренася чувството си за хумор във филма. От друга страна, всеки фен на Марвел знае, че най-интригуваща е промяната на персонажите в поредиците. Развивайки се като личности, те сякаш стават част от нас и всеки техен катарзис е забележим за аудиторията.

3. „Американски убиец“

Чувате името на филма и сигурно в главата ви вече има няколко различни сценария. Познахме, нали? Но колко от вас свързаха името с проблема за тероризма? Е, и ние не се бяхме сетили за този сюжет.

Филмът успява да задържи вниманието на зрителя, тъй като е непредсказуем и вълнуващ. Необичайно за продукциите в 21 век, в „Американски убиец“ водещи са криминалните хватки и историята, а специалните ефекти остават на заден план. Умело измислен и добре заснет екшън, заслужено заемащ място в нашата класация.

4. „То“

Няма как да не отбележим глобалния успех на „То“. Стивън Кинг оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с рекордните приходи от 117 милиона щатски долара, според световните информационни агенции. Идеята за завръщането на злодея след 27 години привлича обратно в киносалоните всички фенове на първата част, излъчена през 1990 година.

 

5. „Бягай!“

Новото заглавие „Бягай“ се заиграва с опасната тема за расовата дискриминация в Америка по начин, който е едновременно фин и брутален, твърдят филмови критици.

Филмът може тотално да обърка зрителя и да го преведе през лабиринт от въпроси, които ще останат неотговорени. Той е едновременно истински, но и измислен. Човек може да си помисли, че режисьорът е имал раздвоение на личността, когато е режисирал филма, защото съвсем спокойно бихме могли да разделим продукцията на две части- една чувствена, реална и друга нелепа и объркваща.

Филмът, който е заснет със забележително нисък бюджет от 5 млн. долара, вече направи около 240 млн. долара приходи по света и беше обявен за „най-добрият филм на 2017-а, съобщават различни презокеански медии.

 

6. „Снежният човек“

Поредното филмово заглавие инспирирано от романът на Ю Несбьо „Снежният човек“, е по кината от октомври.

Трилърът определено успява да покрие всички качества на жанра- детектив, убиец, различни обстоятелства и окървавени тела. Най-тънкият момент идва от това,че жертвите се появяват малко след като падне нова покривка сняг. Мястото на снимките пък – в градовете Осло и Берген, в студената Норвегия, прави сцените още по-реалистични.

Comments

comments