Снимка: Nbcnews

 

Кралица Елизабет II е най-дългогодишният монарх в света и е трудно да си представим, че някой друг ще заеме мястото и.  За дългото време, в което управлява, тя се превърна в символ за стабилност и ред. Но Елизабет II е в деветдесетте си години и вече започва да се говори, че тя ще предаде властта си. Какво обаче трябва да очакваме, когато това се случи?

Принц Чарлз

Снимка: biography.com

Тронът не може да бъде свободен. Щом смъртта на кралица Елизабет бъде потвърдена, Чарлз ще стане новият английски монарх. Крал Чарлс ще се обърне към нацията във вечерта на смъртта на майка си и ще посети местните народи на Шотландия, Уелс и Ирландия, за да се срещне с народа си на следващия ден. Въпреки обстоятелствата, които я доведоха в семейството, според сегашния закон съпругата му Камила Паркър-Боулс ще стане кралица Камила.

Операция London bridge

Снимка: Reuters

Kодът Лондон Бридж е надолу ще предизвика един от най-сложните и подробни погребални планове. Всичко вече е планирано. Има различни планове за транспортиране в зависимост от това къде ще премине кралицата. Нищо не се оставя на случайността. Странно е да планираме собственото си погребение, но за кралските особи, това е част от служенето им към нацията.

Информиране

Частният секретар на кралицата ще бъде първият, който ще разбере. Той ще съобщи на министър-председателя, независимо какъв е часът. След това новините ще пътуват до 51 нации от Британската общност извън Обединеното кралство, където кралицата е държавен глава или символична фигура. На портите на Бъкингамския дворец ще се появи предупреждение с черни ръбове. В същия момент ще бъде издадено съобщение на световните медии. Пилотите ще споделят новини за смъртта със своите пътници.

Парламент

И двете камари на парламента ще се съберат в рамките на часове след смъртта на кралицата, за да се закълнат във вярност към новия си суверен. Ако министър-председателят не е в Лондон или в Парламента, той се очаква да се върне спешно.

Парите

Снимка: Pixabay

Името, инициалите и изображенията на кралицата ще бъдат заменени с тези на крал Чарлз, чиито портрети вече ще са направени предварително. Новите банкноти, монети и печати ще бъдат премахнати в страните от Обединеното кралство и в Британската общност, но това няма да стане за една нощ. По-старите монети и банкноти ще бъдат постепенно заменени с нови, в течение на няколко години.

Принц Уилям

Принц Уилям ще стане първият по линията на наследство и най-вероятно ще заеме титлата Принц на Уелс. Съпругата му, Кейт Мидълтън, ще стане принцеса на Уелс, титлата, която се държа от майката на Уилям, Диана Спенсър.

Сбогуване с обществеността

Снимка: Rеuters

 

Обществеността ще може да даде уважението си към кралицата за последен път. Тя ще лежи в щаба в Зала Уестминстър, а хората ще минават покрай ковчега в продължение на 23 часа. След това тялото на кралицата ще бъде транспортирано до Уестминстърското абатство, където службата ще бъде водена от архиепископа на Кентърбъри.

 

Comments

comments