Създаването на изкуство не е евтино начинание. В началото на своята артистична кариера всеки трябва да вложи, за да печели. Вашият най-добър залог за извличане на максимална полза от вашите консумативи, а не за прекалено големи разходи, е да се установят някои оскъдни навици. Редовно търсене на промоции, рециклиране на материали и оползотворяване на това, което имате, са навици, които са полезни както за творческата Ви практика, така и за Вашия бизнес. Ето 8 начина да започнете спестяване на пари в сферата на изкуството:

Купони
Някои магазини, като Jerrysartarama и Aliexpress, имат свои собствени приложения за купонни. Онлайн пазаруването предоставя възможностна клиентите си да се възползват от процентни намаления на техните стоки. Обикновено намаленията се предлагат за нови потребители, редовни клиенти или цели промоционални кампании. Повечето от тях сменят намалените артикули всяка седмица, така че ако следите внимателно, може да поръчвате постоянно различни стоки с намаление.

Повторно използване на материали. Рисуването върху платна на стари картини, които не ви харесват, е лесен начин да спестите от цената на платно.

Поддържайте студиото си чисто и се грижете за консумативите си. Това изглежда очевидно, но е необходимо известно усърдие, за да формирате добри навици в студиото. Не се отдавайте на стереотипа, че художниците са разпръснати и разхвърляни. Обърнете внимание на студиото и вашите консумативи и ще се радвате, че сте го направили. Разчистете студиото си и дори може да откриете неизползвани запаси, за които сте забравили!

Изцедете и последната капка боя
Опитайте сгъвач на туби. Ако използвате много боя, ще искате да сте сигурни, че получавате всички последни отпадъци от епруветките си. Добрите неща не са евтини! Пистолет за навиване на тубички е чудесно малко изработено средство, което ви помага да изтриете всяка последна боя преди да преминете към нова туба. Можете да ги получите за около 5 лв., така че те се отплащат доста бързо.

Използвайте материали за ученици, докато експериментирате и опитвате нови неща.
Ако имате желание да изпробвате нов носител или искате да експериментирате с нов стил или метод, започнете експеримента си с материали за ученици. Те са по-евтини и по-нискокачествени, идеални за учене и експериментиране. Уил Кемп прави наистина полезна разбивка на всички различия между боя за качество за ученика и художник и кога е най-подходящо да се използва всеки вид.

Милслете нестандартно
Добре, това няма да важи за всички. Но основната идея е да се мисли извън кутията, когато става дума за доставка на консумативи. Ако работите много традиционно с боя и платно, това може да не е точно за вас. Но мултимедийните художници могат да открият, че най-красивите и запомнящи се материали идват от неочаквани места. Затова се оглеждайте и използвайте всичко. което ви е под ръка.

Правете редовни проучвания на цените
Когато търсите нещо и го намерите на промоция, не се втурвайте да го купувате. Все пак трябва да имате едно наум, че интеренет средата е многопластова и огромна и това, че една стока е предложена на промоция на едно място, не означава, че не бихте я намерили и по-евтина на друго.

Не пренебрегвайте важните консумативи, където качеството прави значителна разлика, но направете бързо търсене на няколко места за онлайн отстъпки и купонни, преди да купите. Фирмите често предлагат кодове за отстъпки за блогъри и влиятелни лица, които ги предават на аудиторията си.

Купете в насипно състояние
Художници, които се грижат правилно за доставките си, могат да запазят стоките си в продължение на години. Ако имате място и знаете, че определено ще използвате продукта, е добра идея да купите много от него при прилична цена, особено, тъй като това означава по-висока печалба за вас, когато дойде време да продадете вашата творба. Не го купувайте, ако не сте сигурни, че ще го използвате или никога не сте го използвали.

Не пренебрегвайте Втората употреба

На много места както онлайн, така и физически, може да попаднете на интересни материали, които биха били особено полезни. Например можете да разгледате българските сайтове за втора употреба в секция изкуство с ключова дума „рамки“ и ще се изненадате. Тук важи известната фраза „Боклукът за един е съкровище за друг“.

Comments

comments