Всички можем да се съгласим, че новината за годежа на Меган Маркъл и принц Хари е страхотна. 36-годишната актриса е първата цветнокожа, която ще се омъжи за британска кралска особа. Не се очаква тяхната връзка да предизвика някакви коментари или дебати във Великобритания и САЩ, така че можем спокойно да се насладим на тяхната приказка с щастлив край.

Маркъл обаче не е единствената, която изживява приказка. Има много цветнокожи жени, извън британската монархия, които са се омъжили за мъже с кралска кръв.

1.Ариана Остин

Историята на Ариана нашумя, след като тя каза заветното „Да“ през септември. Американката спечели сърцето на етиопския принц, Джоел Маконън. Двамата се ожениха 12 години след първата им среща, като принцът си признава, че в началото на връзката им той я е пазил в тайна.

 

2. Силвия Нагинда

Родена във Великобритания, но отгледана в Уганда, тя се омъжва за Роналд Мувенда през 1999. Това я прави официална кралица на Буганда, което е кралство в Уганда.

 

3. Ема Макуистън

Тя се омъжва за Чаулин Хенри Ласло Тинн, Виконт Уеймут, през 2013 година. Той е британски бизнесмен и син на Маркиз Тинн. Така тя се превръща в първата чернокожа британска маркиза.

 

4. Принцесата на Лихтенщайн- Анджела

Анджела Браун е съпруга на принц Максимилиан от Лихтенщайн.  Тя е първият човек от африкански произход, който е бил допуснат да сключи брак с член от управляваща европейска династия.

5. Сесил де Маси

В другото малко европейско княжество – Монако, също живее чернокожа принцеса. Четвъртата жена на братовчеда на управляващия принц Албер Втори – баронеса Сесил де Маси, е от Гваделупа.

6. Масенате Мохато Сийсо

Тя се омъжва за Крал Летси от Лесото и се превръща в кралица на Лесото.

 

7. Графиня Мери фон Хабсбург 

Суданската жена се е омъжила за граф Фердинанд Леополд Джоузеф Хабсбург от австрийското кралско семейство Хасбург през 1999 г.

8. Кейша Омилана 

Кейша Омилана случайно се превръща в известен американски модел, а след това още по-случайно среща своя нигерийски принц-Кунле Омилана

9. Графиня Лий фон Хабсбург

Адвокатата от Южна Каролина се омъжва за Франз Фердинанд през 2013 година.

Comments

comments