От утре, 11 септември, стартира най-голямото досега издание на „Алея на книгата“ в София. В тазгодишния шести подред панаир ще се включат над 60 издателства. Литературното събитие ще се проведе на бул. „Витоша“, от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“ и ще продължи до 16-и септември, съобщават организаторите.

Официалното начало е от 17:00 часа в Литературния кът на събитието, до паметника на Алеко Константинов. В откриването ще вземе участие и джаз формация „София“.

Като изненада за посетителите, организаторите са предвидили всеки ден между 10:00 до 20:00 ч.  специална културна програма, премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца.

А в сряда, 12-и септември, от 18:00 ч. е предвидено литературно четене в памет на българския поет Евтим Евтимов и официално награждаване на лауреатите на Националния конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ – 2018.

Част от гостите в културната програма тази година са Атанас (Наско) Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Димитър Тонин, Елисавета Логинова, Елица Виденова, Нели Нановска, Палми Ранчев, Петя Александрова, Светлозар Жеков, Татяна Костова, а също чешкият писател Мартин Райнер и др.

Comments

comments