Боги Бейков е  комик и автор на комедийно предаване в Youtube.  Специалист е по софтуерни продажби и е завършил магистратура по стратегическо управление в Софийски университет.

Той е един от първите комици у нас и също така смятан за един от най-добрите.  Затова и ние от SofiaPress решихме да разговаряме с него, малко преди стендъп турнето, което му предстои.

С него разговаря Десислава Христова

Хуморът ти е грубоват. Имал ли си случай, в който някой влогър/ютюбър ти се ядосал за това?
Благодаря за милите думи и топлото посрещане! Винаги съм целял да съм твърд и груб – като босите пети на президента Радев. Разбира се би трябвало всички влогъри да ме мразят, но за съжаление те не ме гледат, така че съм в безопасност.

Сам ли работиш и пишеш текстовете си?
Да. Аз винаги съм бил като най-добрият приятел на Фродо – Сам. Даже веднъж ходих на църква да се помоля за помощ, но от светия синод ми казаха, че ако не купя 4 тона свещи, нищо няма да стане.

Боги Бейков/Личен архив

 Как би се определелил: по-скоро като ютюбър или стендъп комик?
В основата ми е гръбначният ми стълб. Но освен него, там се намира и любовта ми към това да пиша смешни неща. Това умение използвам и в шоуто ми в Youtube – Bogus Laugh Show и представленията ми на живо.

Какво би искал да постигнеш с видеата си?
Нищо повече от несметни богатсва и безгранична слава.

 А в бъдеще, по какъв професионален път би искал да продължиш?
Ако Динко не ме спре, към Турция и оттам по пътя на подправките към Индокитай. Другият вариант е пастир във ферма за охлюви – не е тежка работа и животните не бягат много.

Защо започна да се занимаваш с видеа и стендъп комедия? Доколкото знам е далече от професията ти?
Защото, когато изляза на центъра и започна да се бия в гърдите и да викам името си, не ме чуват достатъчно хора. В началото бе словото, после бе комплексът ми за малоценност. Оттам започна всичко.

 Как и от какво се печели в Youtube?
Много добър върпос. Нямам представа. Ако разберете, ми кажете, че ми е интересно.

 Печелят ли българските влогъри?
Това, което се говори късно вечер по улиците е, че при тях положението е също най-често люн. Но има съмтаймс уин. Най-често от реклами на дъвки, газирани напитки, продажба на книги и най-вече милостинята на родители и близки.

Какво би направил ако утре се събудиш и видиш че каналът ти в Youtube е изтрит, не съществува вече?
Нали Ви казах за фермата за охлюви вече? Еми или това, или ще си направя нов канал, в който ще правя ревюта на модни ревюта. Мисля, че никой не го прави това.

Как според теб влияе виртуалната среда на хората днес?
Много зле. Пробвали ли сте скоро да сложите дете в реалната среда например на един пясъчник? Почва първо да рови за контакт. Давате му лопатка, то я суайпва и търси къде се слагат слушалките. Накрая му излиза пяна на устата и започва да гони всяко момиче в парка, да види да не е случайно Емил Конрад.

Как според теб се развива стендъп комедията в България?
Мисля, че добре. Има все повече комици и интерес. Но има и чар в това, че не е станало още мега комерсиално и използвано от всеки, като тялото на Николета Лозанова.

Случвало ли ти се е да забравиш текста си на сцена и ако да, ако може да рзкажеш ситуацията?
Случва се разбира се. Но това не е проблем, когато толкова голяма част от нещата зависят от публиката тази вечер, мястото и т.н. Т.е. може да не кажа нещо, което съм си мислил предварително, но пък да импровизирам много други неща на момента и така в крайна сметка да е още по-забавно.

Гласуваш ли? Защо?
Да. Защото съм непоправим романтик.

В шоуто си обръщаш внимание на актуални политически проблеми. Имаш отношение предполагам към политическата обстановка у нас. Би ли споделил?
Да, разбира се. Шоуто, което правя в youtube, е различно от стендъп представленията ми. Шоуто в сезона илиза всяка седмица и засяга актуални политически, социални и културни теми, до голяма степен по модела западните late-night комедийни формати. По това отношение няма никаква опасност някога да се изчерпе материала, защото за мое отгромно комедийно удоволствие (и гражданско разочарование), в България сме заливани ежедневно от комбинация от най-безумните политически куриози, селска корупция и културни феномени. Вижте шоуто сами и ще разберете за какво говоря – Bogus Laugh Show.

Предстоят ти няколко комедийни представления след края на лятото. Би ли споделил повече за тях? Какво да очакваме?
Да. През октомври пускам най-новият ми стендъп спектакъл – #NOFILTER. Ще имам участия в Бургас, Варна, Пловдив и София. Това, което може да очаквате е час и половина смях, музикална комедия и разбира се възможност да видите отблизо веждите ми, което не е за подценяване.

Стендъп спектакълът ще се състои на следните дати:
13.10 – Бургас- Karaoke Bar Burgas
14.10- Варна- Piano bar Jackie
19.10- Пловдив- Void club
25.10- София- Кино Люмиер

Билети може да закупите онлайн тук.

Comments

comments