Творчеството на Добрин Георгиев се разпростира в областта на пейзажа – морски, речен, планински, също така известни места от българската природа. 

Той е роден в град Русе през 1979 г. и навлиза в изобразителното изкуство благодарение на уроците на известни русенски художници. Като контраст на това, стои неговото образование, в тотално различна сфера. Добрин е дипломиран маркетолог, но все пак се справя с баланса между крайностите, защото притежава вдъхновението – „Вдъхновявам се от красотата и спокойствието, с което е обгърнато морето,ледената тишина на планините,монотонният шум на корабите по Дунава,“ споделя Добрин Георгиев. 

Стилът в картините му е съставен от наситени, ярки отенъци на цвета. Картините му греят и създават усещането за приказен паралел на реалността. Всъщност, самият художник определя стила си като „приказен реализъм“. 

Добрин показва своите картини на две съвместни изложби в Русенската Художествена галерия, през 2013 и 2017 година, както и в Пролетни салони в същата галерия през 2003, 2007 и 2017 година. 

Творчеството му преминава и Дунав мост, за да стигне оттатък реката, в Гюргево, където е и първата самостоятелна изложба на Добрин. Тя се получава чрез трансграничен проект между България и Румъния в областта на културата. 

Comments

comments