Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Eнио Калабрия в Галерия „Контраст“

17.05.2018 @ 18:30 - 30.06.2018 @ 0:00

Картина на Енио Калабриа

На 17 май в 18,30 часа Галерия „Контраст“ открива изложба на италианския художник Енио Калабрия, един от най-ярките представители на европейската фигуративна живопис. Изложбата е посветена на 60-годишната му творческа дейност. И това не е случайно. Тя е под надслов „Тялото“, което също не е случайно. Това ни напомня думите на Пазолини „Тялото, тялото – началото на всичко, трябва ли то да изчезне?“ В нея са включени творби от 60-те години до днес – живопис и графика, избрани от личната колекция на неговия приятел и изкуствовед Луиджи Мартини и с участието на емблематичната картина „Внезапно“ (2017), притежание на Георги и Ваня Зъбчеви. Част от пастелите представляват етюди към големите платна на Енио, излагани през годините. Чрез сериграфиите, офортите и монотипиите може да се проследят етапите, през които минава художникът. Много от тях са авторски отпечатъци и се показват за първи път пред българска публика.

Изложбата е придружена с каталог на три езика (български, италиански и английски) и с репродуциране на всички експонати. Изложбата и каталогът, и цялата логистика по подготовката се осъществи с изключителното съдействие на Енио Калабрия, Луиджи Мартини, Рита Педонези, Георги и Ваня Зъбчеви, на Италианския културен институт в София и неговия директор г-жа Луиджина Педи, на посланика на Италия в България Н. Пр. г-н Стефано Балди, на Лаврен Петров – собственик на галерия „Контраст“ и на Фондация „Елена и Иван Дуйчеви“.

Comments

comments

Детайли

Начало:
17.05.2018 @ 18:30
Край:
30.06.2018 @ 0:00
Уебсайт:
http://www.gallerycontrast.com/bg/izlojbi/tqloto-izlozhba-na-enio-kalabriq-v-galeriq-kontrast-60-godini-tvorcheska-dejnost-

Място

Галерия Контраст
ул. „Цар Самуил“ 49
София, София 1000 България
+ Google Map