Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

София Хартиен Арт Фест 2018

09.05.2018 @ 19:00 - 22.05.2018 @ 0:00

На 9 май, Деня на Европа, стартира вторият панел на София Хартиен Арт Фест 2018 с изложбата „Послания в хартия“ в галерия One Monev.

Изложбата представя български автори и се явява отличителен щрих в общия облик на тазгодишното издание. Запознаването със съвременното българско изкуство в рамките на Председателството на Съвета на ЕС тук е поднесено чрез произведения на част от наградените автори в ежегодния конкурс АМАТЕРАС. Като галерия, фокусирана върху запознаването с актуални форми на изкуството чрез характерния си почерк, One Monev с лекота вписва интерпретациите на хартията.

Селекцията на работите включва широк спектър от медии с разнообразно преплетени творчески теми. Фината изискана чувствителност в инсталациите на Цвета Петрова и Лаура Димитрова контрастират на мощното присъствие от абстрактни образи и форми на Симеон Панайотов и Десислава Денева. Симон Тодоров впечатлява с видео, излъчващо елегантни импресии и инсталация с ефирна естетика. В синхрон с него са и духовните пътувания и игра с огъня във видеото на Валентин Балев. Контрастните, провокативни пластики на Веселка Николова подчертават медитативните графични релефи на Здравка Костадинова. В минималистичното пространство на галерията е и магнетично присъстващата светлинна пластика на Адрияна Бояджиева. Съвкупността от артисти успява да създаде едно вълнуващо преживяване чрез езика на слабо популярното до скоро течение – хартиено изкуство.

Организаторите на София Хартиен Арт Фест и кураторът на галерия One Monev са подготвили изненада за българската публика на 19 май в Нощта на музеите и галериите 2018 с демонстрация на финландския скулптор Кай Рентола. В периода на изложбата зрителите ще се срещнат с примамливия свят на хартиеното изкуство, навлязло сравнително скоро в артистичните среди, но наложило нова естетика в представата за съвременно изкуство в световните музеи и галерии.

Фестът ще продължи до 22 май.

Comments

comments

Детайли

Начало:
09.05.2018 @ 19:00
Край:
22.05.2018 @ 0:00

Място

One Monev Gallery
ул. Иван Вазов 14
София, София 1000 България
+ Google Map
Телефон:
0882 435 513