Обикновено ценителите на изобразителното изкуство се оказват и познавачи на добрите вина. Клуб „Плиска”, със седалище най-старата ни българска столица Плиска, помещаващ се в най-старата къща в града, има амбициозната задача да съчетае опознаването на древната ни историята с доброто вино.

Опитни екскурзоводи разказват за непреходната слава на този град и историческите забележителности, съхранени до днес, както и за изкуството да се насладиш на великолепните вина, създавани в този район. Като реверанс и начало на партньорство клуб „Плиска” ще представи в галерия „Арт Маркони” винарска изба „Царев брод”. Тя се намира и отглежда лозя в землището на село „Царев брод”, област Шумен. Избата ползва грозде от изцяло произведен в България посадъчен материал. Нейните вина са и нейното послание за съхраняване на българските сортове, част от историческите корени на България.

Срещата в галерия „Арт Маркони” е комплимент към ценителите на виното в навечерието на празника на „Свети Трифон Зарезан”. Картините от изложбата и музикалният акомпанимент на Петър Песев ще а направят специална и незабравима.

Ваня Маркова – галерия „Арт Маркони“

Comments

comments