MM2

изложба, живопис

08 – 18 февруари 2018

Откриване: 08.02.2018, 18:30 ч. –  ул. „Цар Самуил“ 28

Рада Крачанова е български художник базиран в Милано, Италия. Нейните творби са тясно свързани с пътуването и са особено вдъхновени от градските пейзажи на големия град.Картините ѝ са предимно фигуративни, но с абстрактни елементи и писмен текст.

Основната й концепция е да покаже самотния градски човек, който все пак е заобиколен от други хора. Нейни творби често включват портрети или подробности за човешкото тяло с градски фон и карти на метрото. Тя гледа на подземният обществен транспорт като на основното скривалище за съвременния човек, търсейки изолация от бързия и натоварен график.

Рада Крачанова ще представи и друг проект, който изследва взаимоотношенията между хората и техните любими предмети. В този проект дихотомията субект/обект е размита. Не напълно свързан със субекта, обектът играе важна роля в оформянето на идентичността на неговият притежател. Тази важност е демонстрирана чрез решението на твореца да отдаде еднакво пространство на предмета, както и да му представи историята изписана с текст, давайки му отделна идентичност. Размиването на границата между субект/обект е завършена чрез смесването на историите на предмета и неговият притежател, правейки ги едно неразделно цяло.

Местоположение: Галерия ИНТРО – ул. Цар Самуил 28, София

Comments

comments