На 4 ноември от 18:00 ч. в галерия Лабиринт, Пловдив, ще бъде представена изложба на Петя Денева и Теодора Дончева.

Да се вмъкнем в лабиринта на съзнание-подсъзнанието, за да потърсим образите, които ще ни развълнуват и ще раздвижат за пореден път пластовете на натрупаните в гените архетипи. Това е приключението, в което се впуснахме ние, авторите на тази изложба – Петя гората и Теч градът. Контрастите на нашите същности се приближиха. 
Гората е жива. Тя подслонява в косите си спомените за живота. Понякога разкрива тайните си пътеки, пропуска, осветява скритите си знаци, за да ги види преминаващият пътник, тръгнал от град към град. 
Градът е жив. Той приютява земния хаос от съзнания и съдби. Понякога си спомня за гората, чиито земи е заел, усеща я в стените си и тогава завалява дъжд, а игрите на деца му напомнят за вятъра, завихрящ младите листа. 
Гората тайно преминава през града. Градът може да измести гората, но винаги нещо в него ще му припомня за нея.

Петя Денева е родена през 1981 година в град Балчик, България. През 2006 година завършва Живопис в Националната Художествена Академия в София. По настоящем продължава да живее в столицата и е художник на свободна практика. От 2010 година е член на Съюза на Българските Художници. Към момента има десет самостоятелни изложби и множество участия в различни проекти в сферата на изобразителните изкуства и декорацията. Основни теми на нейното творчество са природата, светлината и мистичните проявления на духовното. 

Теодора Дончева – Теч е родена през 1981 година в Пловдив. През 1999 година завършва художествената гимназия „Цанко Лавренов“ там с профил графика. През 2008 година завършва своята магистратура в Националната Художествена Академия към катедра Сценография. Има пет самостоятелни изложби и участия в редица групови такива. От 2005 година е художник и дизайнер на свободна практика. Има подчертан интерес към графичните изкуства и комикса. Обича да рисува това, което вижда от вътрешната страна на очите си.

Изложбата може да бъде посетена до 18 ноември.

Comments

comments