В рубриката „Художник в сянка“ ще ви представяме български артисти, които не са добили широка популярност. Те са хора, които обожават това, което правят и му се наслаждават. Те предпочитат да има малка аудитория, но да е стойностна. Художниците в сянка не са онобено известни, обикновено не живеят в София, но са не по-малко талантливи. Запознайте се с радостите и неволите на българите, които са се отдали на изкуството. Вижте на кого посветихме предната статия тук.

Борислав Борисов е поредният отдаден артист, за когото повечето от вас не са чували. Той е на 58 години, от София, разведен. Представя себе си като обикновен човек. Нищо повече от всички останали. И Борислав, както и предните артисти, които ви представихме, предпочитат по-малка публика, но откровена. Качество пред количество! Никога не е мислил да прави големи изложби. Показва картините си по галерии, хотели и т.н. Той е от тези, които предпочитат дома си, тяхната крепост, за да творят. Неговото ателие е холът му. „Продавам където може и както може.“– споделя Борислав. Много му се иска да се променят законите, които се отнасят до изкуство и култура. Не иска да говори за политика, но според художника законите трябва да се променят цялостно. „Хората нямат пари за изкуство“. Това е тъжен факт за всички, които имат дори и малко понятие какво се случва с изкуството в България.

За презентацията е нужен JavaScript.

Борислав се наслаждава на живота и не проектира всичко месеци напред. Затова няма планирани следващи идеи и проекти. Просто рисува, когато е вдъхновен и когато има желание и концепция за картина.

Comments

comments