Камен Димитров е роден през 1952 година. Първото си платно създава на 17-годишна възраст, под надзора на румънския художник Винтила Стефанеску. Професионалната му работа в областта на изкуството започва през 1986 г, с първото му участие в Международно арт шоу в Сардиния, Италия. Там, той работи под наблюдението на известния италиански професор Джовани Маесано и участва в международни изложби.

Картини на Камен присъстват в частни колекции в САЩ, Канада, Турция, Нова Зеландия и ЕС. В България той има едно солово изложение във „Феста Холидейз“, София.

Камен Димитров работи най-вече в областта на реализма, като залага на маслени бои върху канава, дървени повърхности и целулозни пластини. Любимите му теми са морето, пейзажът и библейски сюжети, но поради дългогодишният му опит с плаването – морето и корабите са основните обекти, които запечатва на платното. Той е плавал с ветроходни яхти, като е бил и национален състезател. Притежава републикански титли в три олимпийски класа, но също и собствена яхта, с която многократно е поемал навътре във водата.

Художникът няма академично образование в областта на изобразителното изкуство. За него рисуването идва от страстта и любовта, но за жалост по течението на живота е останало на втори план. Въпреки това, Камен смята, че все пак – именно то е най-силната му страна: „Убеден съм, че никой, никого не може да научи да рисува, а художествената Академия  може само да унищожи художника,“ споделя художника за Sofiapress, като добавя, че остава с мечтата да намери галерия, която да хареса картините му и да ги продава.

Comments

comments