Има много начини да се възхищаваме на цветята. Един от тях е да ги почетем с произведения на изкуството. Цветята и други ботанически елементи заемат място в историята на изкуството още от древен Египет. Оттогава те се намират в много от най-значителните художествени движения. Вие също можете да продължите тази дълга традиция, като научите как да нарисувате цвете (или повече от едно).

Има толкова много видове цветя в света, че е невъзможно да се научите как да рисувате всички. Но това, което можете да направите, е да разберете основната структура на цветето и общите техники за скициране, за да изразите всичките му особености.

Независимо дали се опитвате да създавате реалистично цветно изкуство или стилизирани цветове, важно е да отбележите какво е отвъд венче листчетата. Точно като рисуване на котка, познаването на вътрешната структура на едно цвете може да обогати избора, който правите, започвайки рисуването.

Тази диаграма показва вътрешните части на цветето. Някои части не са видими в реалност, но знаейки че са там, заедно с другите репродуктивни части, разбираме, че трябва да има място, на което цветът да държи всичко.

Не е нужно да запомните къде са тези части или какви са те. Трябва просто да разберете общата структура, за да вземете решения на базата на информацията за това, което ще изготвите.

mymodernmet

Comments

comments