Цветното селище или по-известно като Rainbow Village е сред най-популярните атракции в града Тайчунг, Тайван. Градът е известен с пространствата си, служещи за военни казарми.  Едно от тях е селището Нантун, построено в края на 40-те и началото на 50-те години на миналия век. Сградите са направени набързо с евтини материали, за да служат като убежище на войниците и техните семейства.

През последните 20 години тези села започват да изчезват едно по едно. Rainbow Village не прави изключение, къщите започват да опустяват и да се рушат. Един от последните жители- пенсиониран военен решава да започне да рисува празните стени на постройките. Той рисува животни, кукли, самолети, манга герои и много други. Живите цветове запълват умиращите къщи и огради.

Хуанг Юнг-Фу, създател на картините

Студенти откриват красивите рисунки, едва няколко години след създаването им. Селището предизвиква интерес първоначално у местното население, а по-късно и сред туристи от цял свят. Днес военното селище е сред най-известните туристически забележителности в Тайван.

Картините са опростени, може би малко сюрреалистични. Селището е отворено за посетители, като входът е свободен.

 

 

Comments

comments