Инсталация за изложбата The Party в галерия „Антън Керн“ в Ню Йорк. Какво обаче правят галериите у нас през лятото?

 

 

Светът на изкуството със сигурност изглежда по различен начин в разгара на лятото. Колекционерите се отдават на заслужена ваканция, търговците започват да работят усилено, а художниците все по-често прекарват свободното си време из китни местенца.

Въпреки ваканционното настроение обаче галериите работят, за да посрещнат ентусиасти и през отпускарския сезон. Все пак едва ли има галерия, която иска да потисне егото на артиста, дори когато става въпрос за по-лежерните летни месеци.

Затова и предлагаме няколко изложби, които да посетите през следващите дни, за да си създадете по-творческа атмосфера.

На 25 юли, сряда се открива изложбата на румънските художници Михай Шербанеску и Ина Стана Ребиган в Русе. Двамата творци представят свои живописни и графични творби. Ако сте в Русе или имате път натам, не забравяйте да се отбиете в Художествената галерия в града.

Румънски художници ще бъдат представени в Русе

 

Официалната изложба на Австрийското посолство в София „Commuting 2018a“ ще бъде открита на 26 юли, четвъртък от 18:00 ч. в Националната галерия – „Квадрат 500“. Тематиката на експонатите е обединена от проблемите на европейските общества, границите и тяхното преодоляване, взаимовръзките между културите и възприемането на настоящето общество като едно цяло.

Изложба, посветена на културния диалог в Националната галерия“Квадрат 500″

 

 

А в случай, че изпитвате носталгия по морето, от 27 юли ще имате възможност да се запознаете с творчеството на Марио Жеков – Майсторът на морския пейзаж. Изложбата е организирана от Художествената галерия в град Стара Загора и е посветена на 120-годишнината от рождението на твореца. Събитието по откриването ще се проведе в Двореца от 18:00 ч.

Изложбата по повод 120-годишнината от рождението на Марио Жеков – Майсторът на морския пейзаж ще се състои в Стара Загора

 

Отново на 27 юли Галерия – книжарница „София Прес“ представя първата ретроспективна  изложба на фотографа Йосиф Яков. В нея той ни показва образите oт крайния квартал.

„Изпращане“, фотография Йосиф Яков. Изложбата на автора ще бъде в Галерия – книжарница “ София Прес“

 

Във Варна престои да бъде открита изложба – графика на семейство Йорданови. През август и септември Арт Галерия Ларго в морския град ще бъде домакин на Международния Екслибрис конкурс, за да покаже съвместна изложба – графика на артистичния директор на конкурса Юлиян Йорданов и съпругата му Анна Тихонова  – Йорданова.

Съвместната изложба – графика на семейство Йорданови вижте в Арт галерия Ларго във Варна

 

Отново във Варна имате възможност да разгледате и изложбата „Пътят на копнежа“. Живописта на художника Антон Антонов ни показва, че има много начини да изразиш себе си чрез изкуството. Неговите творби вижте в галерия „Арт Маркони“.

Живописта на Антон Антонов ни показва галерия „Арт Маркони“ във Варна

Comments

comments