Има хора, които успяват с лекота да балансират нестандартните посоки в живота си. Такъв е и случаят с Ицо Иванов. Биографията му е разнообразна и бих казал – нетипична. Колко често можем да срещнем полицейски инспектор, който е и художник? 

Роден е през 1970 г. в град Омуртаг, а от 1991 до 1996 г. работи като полицай във Варна. Оттогава до ден днешен е инспектор в МВР – Плевен. През 2001 г. завършва бакалавър по Икономика във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велико Търново. Магистър е по Публична администрация от Академията на МВР – София, а през 2015 г. става и доктор по „Национална сигурност“ със заглавие на дисертационния труд – „Опазване на обществения ред в региони с компактно ромско население“. 

Интересът му към изобразителното изкуство се заражда още от седемгодишна възраст и от тогава не е спирал да го преследва. Творчеството за него е страст, която поддържа духовното му равновесие и е основна движеща сила. Но освен рисуването, той е добре запознат и с дърворезбата. Любителското му занимание с изкуство се надгражда с изложбите на които е взимал участие. Още през 1985 г. когато е едва на 15 представя своята дърворезба в Орешак. През 1996 г., отново със същото занятие представя творби и във Варна. През последните 3 години зачестява показа на своето творчество в следните изложбени мероприятия: 

Плевен – юли 2016 год. – обща изложба живопис – частна галерия;
Плевен – януари 2017 год. – обща изложба в „Къщата на художника“
София – май 2017 год. – обща благотворителна изложба – живопис;
Плевен – окт. 2017 – обща благотворителна изложба – живопис.

Притежатели на негови картини и дърворезби има на пет континента, а част от имената на собствениците са не кои да е, а популярни личности като Григор Димитров и Слави Трифонов, също и Асоциация „Витязей“ – Русия. Та, ако сте искали да имате някаква допирна точка с Григор Димитров – нека тя да е творчеството на Ицо Иванов. Представяме ви го.


dav
dav
dav

Comments

comments