Летните емоции отстъпват на меките есенни лъчи и наближава време за плетена топлина! За трета поредна година ще се проведе най-топлия фестивал – „Шарена плетеница“. През обещаващите сгряващ уют два дни програмата включва 6 работилници и много изненади с вход свободен, както винаги, свободен за всички уроци. Може да станете част от магията на 3-ти и 4-ти ноември в Сердика Център. 

Основна цел на фестивала „Шарена плетеница” е да разпространи, подкрепи и развие един от най-българските занаяти – плетенето, както и да подкрепи хората без дом. Всеки, включил се в инициативата, може да се докосне до разнообразни работилници, в които най-добрите лектори и майстори в страната ще разкрият тайните на различни техники за плетене и творене с прежда. Фестивалът ще ви докосне и до майстори плетачи, които ще представят най-добрите си творения на своите 
щандове. Всичко това заредено с много емоция, енергия, добротворчество, любов и красота. 

Кои са те?

Фондация „Има начин” е организатор на благотворителна кампания „Изплети топлина”, която всяка година стопля стотици хора останали без дом. В досегашните издания на кампанията те успяват да да дарят топлина на над 5000 хора без дом от редица градове в цялата страна. Желанието им да отговорят още по-адекватно на нарасналия интерес на техните доброволци, както и на увеличаващия се всяка година брой бездомни хора, ги довежда до идеята за създаване на ежегоден фестивал на плетивата, който наричат „Шарена плетеница“.

Програма
Фестивал на плетивата „Шарена плетеница“
Ден 1
03.11.2018 (събота)
11.30 – 13.00 „Модерно е да можеш повече” – плетене само за мъже. Господата с големи сърца заслужено ще поставят начало на Фестивала.
14.30 – 15.30 „Плетене на шал ….с пръсти” – работилница за възрастни – водещ Емиляна Узунова
16.00 – 17.00 ”Плетене на играчка с Луум” – работилница за деца и възрастни – водещ Яна Георгиева. Мини работилница от #ПЛЕТКА – училище за общуване и добротворчество.

18.00 Модно ревю на плетива:
Фолклорни отпечатъци в колекцията от етно чорапи на Роси Миткова;
Зимна колекция на „Плетко”.
Истории от прежда, разказани от фирма „Статекс”.

Ден 2
04.11.2018 (неделя)

11.30 – 12.30 „Мандали от прежда“ – работилница за деца и възрастни – водещ Маргарита Соколова
13.30 – 14.30 „Изработка на етно гривна“ – работилница за деца и възрастни – водещ Емилия Начева
15.00 – 16.00 „Бабино квадратче“ – плетене на една кука за възрастни – работилница на „Изплети топлина”

Comments

comments