Обелка от банан може да се превърне в тичащо конче, а пък гребен – в предната част на кола – никога не можеш да предвидиш какво ще бъде следващото креативно решение на илюстратора Кристофър Нийман.

Кристофър Нийман в своето ателие

Малко биография

Кристофър Нийман е суперзвезда сред илюстраторите и една от причните кориците на „The New York Magazine“ да са толкова обичани от читателите. Той е графичен дизайнер на стотици броеве на едни от най-тиражните американски списания като „New York Times“ и „Wired“. Образованието си получава в Академията за художествени изкуства в  Щутгард.

„Денят на благодарността“, Кристофър Нийман, @christophniemann.com

За Кристофър се споменава в първия епизод на „Абстрактното – изкуството на дизайна“, сериал на „Нетфликс“, който разказва за едни от най-креативните и брилянтни умове от света на съвременния графичен и пространствен дизайн, сред които са Тинкър Хатфийлд, и Ес Девлин.

 

„Китай“, Кристофър Нийман, @christophniemann.com

 

Почерк

Илюстрациите на Нийман в по-голямата си част са критика към съвременното общество и политическа обстановка. Въпреки ясната линия и изпълваща ги светлина, те винаги предизвикват въпроси относно своя смисъл. Те са концептуални творби, които прехвърлят фокуса към идеята, а не я концентрират върху себе си като художествени творби. Кристофър определено няма конвенционален подход и е творец, който предизвиква въображението и мисли отвъд рамките.

„Компютър“, Кристофър Нийман @pinterest.com

Абстрактни неделни илюстрации 

Може да проследите какво прави илюстраторът през свободното си време във фейсбук и инстаграм, където публикува своя независим проект „Абстрактна неделя“.

Предлагаме ви да разгледате някои от най-любопитните и оригинални неща, които  неговото въображение създава. Той използва заобикалящи го предмети от ежедневието. Изглежда толкова просто, трябва само да погледнеш нещата в малко по-различна перспектива. Защо не опитате и вие?

 

 

 

“                                      Авокаден безйбол“@abstractsunday

„Избръсването“, @abstractsunday

 „Ролс Ройс“, @abstractsunday

„Кон“, @abstractsunday

Comments

comments