На всички ни е добре позната историята с „Нова година, ново аз“. Новото ви Аз вероятно ще се опита да се храни здравословно, да ходи на фитнес, да готви вкъщи, да не пие и пуши. Но това ли са най-важните неща, които трябва да претърпят промяна у нас през новата 2018-та година? Да, те със сигурност ще се отразят на външността ни, със сигурност ще зарадват целия ни организъм, но какво ще зарадва нас самите?

Може би ще останем разочаровани, когато разберем, че истинското щастие струва малко повече от картата за фитнес и пълнозърнестите блокчета, коите си купихме днес на път към работа.

Истинското щастие започва с нашето собствено решение да бъдем щастливи. Затова по-добре да предизвикаме себе си с нещо повече от тренировка.

Нека новото ни Аз бъде по-добър човек.

Давайте без да очаквате нещо в замяна. Бъдете благосклонни към познати и непознати. Подарявайте без причина и обичайте безгранично.

Всеки има различна представа за това какво представлява доброто. Всъщност, то не може да бъде дефинирано, но пък със сигурност поне веднъж в живота си сте се чувствали като герой, след направено добро дело. Дали е било отстъпване на място в градския транспорт, дали просто сте си поговорили с непознатата жена пред блока, няма значение. Важното е, че това ви е накарало да се почувствате добре, което е най-сигурният знак, че сте една стъпка по-близо до дефиницята за добър човек.

Нека новото ни Аз бъде позитивно.

 

Усмихвайте се повече, смейте се много.

Животът е малко или много тежък за всички ни.  За всеки един от нас е трудно да запази позитивното у себе си , когато е изправен пред предизвикателства. Какво обаче ни носят тъгата и самосъжалението? Ще ни помогнат ли да забравим проблемите си, ще ни разсеят ли? Отговорът е ясен.

Приемайте грешките като урок и продължавайте напред с мисълта, че лошият опит от миналото е безценен и важен за успеха в бъдещето.

Нека новото ви Аз се обича.

„Да обичаш себе си, означава да си влюбен цял живот.“

Твърде заети сме да обичаме околните и понякога забравяме, че единственият човек, с когото ще прекараме целия си живот сме самите ние. Ето защо трябва да полагаме най-много усилия в опити да зарадваме себе си.

Начините за това са много, като варират от жеста да СЕ самозаведем на скъп ресторант до пропускането на парти с цел пълноценен сън.

Грижете се за себе си и не правете компромиси, когато става въпрос за вашето лично щастие.

 

Comments

comments