Многобройна публика се наслади на последния ден от ХХ издание на Международния джаз фестивал Банско. Световните джаз звезди Кенди Дълфър от Холандия и Мънго Джери Блус Бенд от Великобритания направиха изключително шоу в петък и събота за всички любители на този жанр и с уникалната си енергия накараха хиляди фенове да пеят и танцуват на централния площад в пиринския курорт.

Юбилейният джаз фест предложи истински маратон от джаз и поп музика, в който взеха участие над 300 изпълнители от 30 състава, представители на 12 държави. За първи път на сцената излязоха пет Биг бенда – от България, Германия, Беларус, Сърбия и Грузия.

Международният Джаз Фестивал Банско е едно от най-големите летни събитие в България. Огромната популярност, която фестивалът спечели сред специалисти и почитатели по целия свят го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите. В програмата му присъстват стилове и групи представящи почти всички направления в жанра. Вижте емоцията от събитието, пресъздадена в снимки:

 

Comments

comments