На 25 юли (сряда) от 17.30 ч.ще бъде открита изложба на румънските художници Михай Шербанеску и Ина Стана Ребиган. Двамата автори представят живописни и графични творби.

 

Михай Шербанеску– живописец, график. Живее и твори в гр. Търговище, Румъния. Завършва Академията за пластични изкуства „Николае Григореску” през 1996 г. Работи като учител в Народното училище по изкуства „Октав Енигареску” – град Търговище, Румъния. Реализира 20 самостоятелни изложби, като 5 от тях в Ню Йорк. От 1987 до 2017 г. участва в 16 общи изложби в Румъния и Италия.
През 2000 г. инициира хепънингът „Пътят на светлината”, уникално събитие в Румъния, което се провежда ежегодно на центъра на град Търговище. Негови картини има в музеи и в частни колекции в Румъния, Франция, Италия, Германия, Испания, Холандия, Гърция и др. европейски държави, както и в Русия, Япония, Китай, Канада, Мексико и др.

 

 

Ина Стана Ребиган живее и твори в гр. Гюргево, Румъния. Завършва Народно училище по изкуствата в Гюргево, специалност графика. Реализира самостоятелни изложби в Румъния, участва в групови форуми в Испания. Нейни картини има в частни колекции в Белгия, Испания, Румъния и България.

Comments

comments