Лиса Лойд има вълнуваща кариера през последните 18 години. Работи като аниматор, режисира музикални видеоклипове, също е собственик и творчески директор на анимационна компания в Лондон.  Всички тези неща са невероятно преживяване за нея и я научават на много неща, както за света, така и за нея самата. Едно от основните неща, които Лиса осъзнава е, че ѝ липсва собствена работа. Тя желае да забави ежедневието, да остави компютъра и да се почувства по-свободна.

Започва да създава дизайн от хартия преди около 6 години. Първоначално създава фигурки през почивното си време, докато работи върху проекти за графичен дизайн и анимация. За първи път прави 2D модел на колибри. Тя открива, че с работата с хартия отпочива и все едно медитира.

С времето има късмет да стане част от колектива на художници на хартия, глобална група, включваща много талантливи артисти. Започва да експериментира с триизмерни модели и се опитва да създава все по-трудни дизайни.

Първият истински пробив идва от списание Waitrose в Обединеното Кралство. Помолена е да направи син синигер. Това е истинско предизвикателство, тъй като трябва да намери много изображения в полет от различни ъгли, за да го представи максимално реалистично.

За направата на един от моделите са необходими средно около 5 дни. Перата на синия синигер са ръчно изрязани и изгладени. Тялото е направено от стотици ръчно изрязани парчета хартия. Хамелеонът и пчелата са направени от близо 600 малки триъгълници хартия.

Лиса намира най-голямо вдъхновение, тъй като нейната работа идва от природата. Обича моделите, цветовете, симетрията, геометрията и текстурата.  Обича детайлът. След това се опитва да се вдъхнови от дизайнерския свят- мода, интериор, графичен дизайн. По този начин прави вълнуващо съчетание от двете неща.

Понастоящем прави серия от насекоми, вдъхновени от модни дизайнери викториански изображения.

Първият ѝ модел е на пчела. Решава да използва розово и синьо злато- вдъхновение от последната колекция на Мари Каранджи, 2018год.

Следващият ѝ проект изглежда ще бъде бръмбар рогач, но все още  е в началото на създаването му.

Comments

comments