Снимка: MICHAEL REYNOLDS/EPA/REX/SHUTTERSTOCK

 

Доналд Тръмп,  известен милиардер и настоящ президент на Съединените щати, може да се похвали с доста голямо семейство. Той се е женил три пъти, има 5 деца и 8 внуци.

Тръмп е роден през 1946 година в семейството на Фред и Мери Тръмп. Баща му е строителен предприемач от Ню Йорк, а майка му – имигрант от Шотландия.

Снимка: Доналд Тръм – Инстаграм

 

Доналд е четвъртото от пет деца. Едната му сестра – Елизабет е бивш банкер, другата – пенсиониран съдия. Освен със сестри, Тръмп израства и с двама братя, но в момента е жив само единият от тях – Робърт. В продължение на много време Робърт работи като главен съветник на Тръмп. Другият му брат Фреди умира на 43 от алкохолизъм. Тръмп често използва името му пред медиите, за да обясни решението си за абсолютно въздържание от алкохол. Носят се слухове, че отношенията между Доналд и Фреди Тръмп са били доста сложни и обтегнати. Говори се, че Тръмп дори прави опити да лиши семейството на Фреди от наследство, след като той умира.

Снимка: Кампанията на Доналд Тръмп (От ляво надясно – Робърт, Елизабет, Фреди, Доналд и Мариан)

 

Мариан Тръмп Бари – най-голята сестра

Сестрата на президента, която навърши 80 години, винаги е била описвана като абсолютната противоположност на своя брат. Тя никога не е чувствала нужда да бъде обект на внимание. Мериан е известна с твърдия си характер и особените си прически.

(Снимка: AFP / Getty Images / Ed Jones)

 

Робърт Тръмп – по-малкият брат

Най-младият сред децата на семейство Тръмп в момента стои далеч от обществото. Той твърди, че напълно подкрепя всяко решение на брат си и смята, че Доналд върши чудесна работа като президент.

(Снимка: Getty Images / Desiree Navarro; Newsday / John Paraskevas)

 

Ивана Тръмп – съпруга №1

Доналд Тръмп се жени за Ивана Зелничкова през 1977 година.  Ивана е модел от Чехословакия. Двойката има 3 деца – Доналд Тръмп – младши, Иванка и Ерик. Въпреки скандалния завършек на брака им през 1992, двамата все още поддържат добри отношения.

(Снимка: AFP / Getty Images / Swerzey)

 

Доналд Тръмп – младши

Първородният син на президента е на 39 години. Той е изпълнителен директор на „Тръмп Организейшън“. Женен е за Ванеса Хейдън, от която има 5 деца.

(Снимка: Getty Images for iHeartMedia / Craig Barritt)

 

Ванеса Хейдън – снаха

Хейдън, на 39 години, е бивш модел. Омъжва се за Доналд-младши през 2005 година. Двойката се радва на 2 дъщери и трима сина.

(Снимка: Getty Images / Stephen Lovekin)

 

Иванка Тръмп – дъщеря

В момента Иванка е на 35 години. Тя е бивш модел и вицепрезидент на „Тръмп Организейшън“. Красавицата притежава своя модна линия, омъжена е и има три деца. От известно време тя е главен довереник и съветник на своя баща – президента.

Снимка: Getty Images / Mark Makela)

 

Джаред Кушнер – зет

Кушнер е на 36 години и притежава компания за недвижими имоти. Той се жени за Иванка през 2005 година и изиграва главна роля в предизборната кампания на своя тъст. В момента той е старши съветник на президента.

(Снимка: Getty Images / Spencer Platt)

 

Ерик Тръмп – син

Ерик Тръмп е третото и последно дете на Ивана и Доналд. Той е на 33 и също заема главен пост в организацията на баща си. Според него баща му е възнамерявал да се кандидатира за президент само ако положението в щатите стане твърде трагично – явно този ден наистина е дошъл.

(Снимка: AFP / Getty Images / Eduardo Munoz Alvarez)

 

Лара Юнаска – снаха

Юнаска е съпруга на Ерик Тръмп и продудент в CBS.

(Снимка: AFP / Getty Images / Jim Watson)

 

Марла Мейпълс – съпруга №2

Доналд Тръмп-старши  и Марла сключват брак през 1993 година, но се говори, че връзката им започва много по-рано – още докато той е бил женен за Ивана. През 1993г. се ражда дъщеря им Тифани. Бракът им продължава само до 1999г.

(Снимка: AFP / Getty Images / Bob Strong; AFP / Getty Images / Hai Do)

 

Тифани Тръмп – дъщеря

Тифани е само на 23 години и е най-малката дъщеря на Доналд Тръмп. Тя израства в Калифорния и завършва университета в Пенсилвания. За баща си казва: „Винаги съм му се възхищавала и го обичам от все сърце“.

(Снимка: Getty Images / Chip Somodevilla) 

 

Мелания Тръмп – съпруга №3

Първата дама, с моминско име Мелания Кнаус, е имигрант от Словения и бивш модел. Преди да се премести в Ню Йорк тя краси модните подиуми в Милано и Париж. Тя и Доналд се запознават през 1996 година, по време на парти в Манхатън. Тя отказва да му даде телефонния си номер, но записва неговия и след седмица му позвънява – така започва тяхната връзка. Двойката има едно дете – Барън Тръмп.

(Снимка: AFP / Getty Images / Jim Watson)

 

Барън Тръмп – син

Барън е на 11 години и е най-малкият син на Доналд Тръмп. Родителите му го описват като гений в областта на компютрите, умно, упорито и много специално момче.

(Снимка: Getty Images / John Moore)

 

Източник: Аmny.com

Comments

comments