Десетки се включиха  в Зимното предизвикателство на ледената пързалка „Юнак“

Да се качиш на кънки на лед – това беше предизвикателството в        26-ото издание на инициативата на Българската асоциация „Спорт за всички – Зимно предизвикателство 2019“. Вчера на ледената пързалка „Юнак“ в София, участие взеха над 1000 души, а кънките бяха безплатни за всички ентусиасти. Проявата се организира с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.

Изцяло българската инициатива, в която се включиха редица градове с ледени пързалки, даде възможност на малки и големи да изпробват уменията си на леда и да се забавляват.

Над 1000 души взеха участие в Зимното предизвикателство

Денят на зимното предизвикателството е проява от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР 2020 и се провежда ежегодно от 1993 г. Събитието е без състезателен характер, а целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове в градска среда. Предизвикателството е организирано така, че да осигури безплатен достъп на всички желаещи до зимната ледена пързалка и безплатни кънки. Освен в София в Зимно предизвикателство ще се включат градовете Варна, Враца, Самоков и Стара Загора, а събитието ще е на 16 февруари.
Ледената пързалка „Юнак“ се оказа тясна за ентусиастите, повечето деца. Те си пожелаха следващата година тя да стане още по-голяма.

Източник: ТВ ЕВРОПА, Снимки: Facebook

Comments

comments