За шеста поредна година националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“ обикаля България. Тази седмица на 16 септември кампанията ще посети и София. Събитието ще се проведе между 10:00 и 19:00 часа, като всяко дете, което донесе 5 кг. стара хартия за рециклиране на бул. „Витоша“ №37 ще получи нова детска книга по избор. А всички малки екоентусиасти, които предадат допълнителни 5 кг. хартия, ще бъдат възнаградени с новото специално издание на „ЕКОПАК България“ „Грийн тийн“. В рамките на деня децата могат да получат максимално две книги, независимо от количеството на предадената хартия. Програмата е предвидила и допълнителни изненади за участниците, които ще се включат в предизвикателствата и игрите.

Основната цел на екоинициативата е да подкрепи рециклирането и спасяването от изсичане на дървета. Освен предаването на стара хартия, малчуганите ще имат възможността да се включат и във фото конкурса „Стани фотограф на „Стара хартия за нова книга“, като направят снимки и уловят най-добрите моменти от екоинициативата в този ден. А авторие на най-добрите фотографии ще получат награди.

В програмата ще бъдат включени много песни, танци, театрални постановки за деца, игри, забавления и награди.

Кампанията в София и тази година се провежда под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова и отново е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Кампанията вече премина през градовете Бургас и Хасково, а след София инициативата ще се проведе в още три големи общини – в Русе на 23 септември, в Плевен на 24 септември и в Пловдив на 29 септември.

Comments

comments