Платформата за съвременен танц, К – РОР и Видеотанц Ателие ще зарадва танцьори и любители на изкуството.

От 27-ми юни до 7-ми юли в залите на Dance Station в София ще се проведе второто издание на АТОМ Хореографски Серии #2 – платформа, благодарение на която български и международни хореографи от Южна Корея, Япония и Гърция ще изпълнят столицата ни с много танци и творчески заряд.

Тази година АТОМ Театър, Lili Jungin Lee и Seoul International Choreography Festival (SCF) са подготвили 3 модула – 10 дневен тренинг с класове по съвременен танц за професионални и полупрофесионални танцьори, както и по набиращия огромна популярност стил у нас – К-РОР.

К-РОР е съвременен стил в музиката и танците, създаден в Южна Корея, който става популярен със своите подчертани индивидуалност, цвят и веселие. По време на К-РОР тренингите – в дните от 2-ри до 7-ти юли ще се провеждат по два отделни класа, в които участие могат да вземат всички желаещи да се докоснат до различната и съвременна танцова култура, без ограничения във възрастта и уменията.

Новото допълнение към проекта е ВидеоТанц Ателие, което ще се проведе паралелно с майсторските класове, за да разкрие магията на танца през погледа на създателите на видео-изкуството. По време на ВидеоТанц Ателието ще бъдат обособени снимачни екипи, които ще работят заедно с хореографите и танцьорите от АТОМ Хореографски Серии#2, а ментори в пилотното издание на семинара в Series#2 ще бъдат Йосиф Аструков и Петя Стойкова.

Подобаващият завършек на 10 – дневната програма ще бъде на 7-ми юли, когато хореографи и участници ще представят пред публиката своя танцов спектакъл, който ще създадат заедно по време на класовете.

Comments

comments