Кремъл беше категорично недоволен от санкциите на САЩ, поставени на чеченския лидер Рамзан Кадиров и четирима други руски граждани в сряда 20 декември, пишат световните медии.

Смятаме, че тези санкции са незаконни и ние ги считаме за неприятелски„, каза говорителят Дмитрий Песков.

Кадиров, от друга страна, заяви, че не се смущава от забраната да влиза в американските финансови институции или да влеза в страната поради предполагаемата му роля в „грубото нарушение на правата на човека“. Лидерът на бунтовната Република Чечения и близкият съюзник на Путин, има театрален усет: притежава златен пистолет, вълк, тигър и бяла котка, наречена Шанел, която може да изглежда познато на феновете на Джеймс Бонд.

Той се обърна към любимата си платформа „Инстаграм“, за да отговори.

Малко след обявяването на санкциите, капризният Кадиров, огромен фен на смесените бойни изкуства и  приятел на боксьора Флойд Мейуедър, публикува видеоклип, облечен в камуфлажна тениска и трнирайки.

Във втори клип Кадиров казва иронично: „Бедните американци“, размишлявайки върху това, как цялата страна е била разтревожена от „малката, но горд Чеченска република“. Той продължава: „Чувствам се добре – не чувствам, аз съм вече – велик човек , Толкова много награди от Америка. „

В придружаващия текст на видеоклипа (на руски език) той критикува правата на човека в Америка и добавя: „Казах преди това, но ще повторя, че няма да отида в САЩ, дори ако ми обещаваха всички валутни резерви на страната като награда„.

Режимът на Кадиров отдавна е обвинен в извършване на нарушения на права като извънсъдебно убийство, изчезвания и изтезания. Това не го е спира да дружи с известни личности като Джерард Депардио, Ванеса Мей, Жан-Клод Ван Дам, Лиз Хърли и Диего Марадона.

Comments

comments