Конкурси като „Мистър и Мисис Икономика” са важна оценка за успеха на бизнеслидерите

Тази година призове бяха връчени в 10 категории, както и специални награди. За предприемачи, които освен за икономическото развитие,допринасят и за позитивният имидж на България пред света. Церемонията се състоя  на 4 декември в НДК, на която присъстваха, както бизнеслидерите на пазара, така и представители на властта

В конкурса тази година са участвали над 12 000 фирми с повече от 800 000 служители, които формират 3/4 от БВП на страната.

Председателя на КРИП Кирил Домусчиев, поздрави присъстващите с добре дошли  на едно от двете най-важни събития, които КРИП организира, а именно бала на КРИП и „Мистър  и Мисис Икономика 2018”, което се организира съвместно със списание „Икономика”  и разказа за голямата отговорност, която са поели, за  да се изберат най-изявените хора от бизнеса.

„Бизнесът очаква двуцифрен ръст на заплатите на специалистите в частния сектор догодина. Той има нужда от образовани хора,специалисти”, заяви Кирил Домусчиев и изрази надежда за решаване на проблема с недостига на кадри, което ще допринесе за ръста на износа и на брутния вътрешен продукт. „Българското производство и износът бележат забележителен ръст – на крачка сме от Еврозоната и Шенген, имаме добри доклади и от Европейската комисия, а това е плод от съвместните ни усилия с правителството и парламента”, каза още Домусчиев.

По регламент членовете на КРИП направиха своите номинации във всяка от категориите, а членовете на Управителния съвет избраха победителите. Всеки от тях получи почетна грамота и статуетка „Рибарят и златната рибка” на Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Категория „Консултантски бизнес” получи Боян Ставрев – управител на българска консултантска организация, който сподели, че тази година е пълна с поводи за гордост, получихме доверието на Фонда на фондовете да бъдем финансов мениджър на фонда за градско развитие за южна България и за София. Нека да продължим да сме смели в нашите начинания, да не забравяме, че тези на които е дадено много имат по-голяма отговорност към общото благо”, заяви пред гостите Боян Ставрев.

Специалните награди на сп. „Икономика” са 2 – „За целогодишно развитие на туристическа дестинация”, а втората за „Популяризиране на българското вино в страната и зад граница”.

Издателя на сп. „Икономика” Боян Томов, изказа специална благодарност си към г-жа Фандъкова и заяви „Работодателят, добър или лош е най-голямата част от българската икономика, той е фигурата, която трябва да се уважава всеки един ден. Радвам се да поканя един човек, който направи така, че да има Министерство на туризма и който направи така че в България да се говори за един от най-важните сектори  – министър Ангелина Ангелкова”.

Освен бизнеслидери, присъстваха и  политически представители

Министър Ангелкова връчи специалната награда на г-н Малинов за дейността му в парк хотел  „Лъки”, Банско,която е пример за това как трябва да се поддържа целогодишно туристическата дестинация, която е основната цел на Министерството на туризма.

Втората специална награда получи  Цветелина Николова.

В категория „Земеделие и хранителна промишленост”, призът връчи министърът на „Земеделието,храните и горите – Румен Порожанов на Красимир Аврамов, изп. директор на „Вила Ямбол” и сподели, че тази година не беше лека за сектора „Земеделие и хранителна индустрия”, но е била достатъчно успешна. „Надявам се както и всички други, е обречен да върви напред и нагоре”, заяви министър Порожанов.

В Категория „Транспорти Логистика” наградата  получи Миролюб Столарски – председател на „Карат-С” АД. Тя му бе връчена от зам.-министър председателя  по икономическа и демографска политика Мариана Николова.

В категория „Услуги итърговия” – Наградата връчи Галин Пашов, председател на УС на „Главболгарстой Холдинг” на г-н Иван Панчов – управител на „Медина Мед” ООД.

Категория „Информационни и комуникационни технологии” – приза връчи проф.д-р на техническите науки  Николай Вълканова,  председател на Съвета на директорите на „Минстрой Холдинг” на Боряна Манолова – управител на „Сименс България”.

Категория „ Финанси и Застраховане” –  отличието получи Стоян Мавродиев, председател на УС и главен изпълнителен директор на „Българска банка за развитие” от  Веселин Тодоров, изпълнителен директор „Сиела Норма” .

В категория „Индустрия” – наградата връчи министъра на икономиката Емил Караниколов на  „Един голям приятел на България Тим Курт”, заяви министъра.

Томислав Дончев и Йорданка Фандъкова наградиха победителите „Мистър и Мисис Икономика 2018“

Наградата  „Мистър и Мисис Икономика” за 2018 г. бяха връчени от кмета на София Йорданка Фандъкова и Томислав Дончев.

Йорданка Фандъкова благодари на представителите на отговорния бизнес в София, които са допринесли през последните 10 години столицата да се развива възходящо, и изрази надежда това да е и благодарение на доброто партньорство с общината и отправи апел работодателите да насърчават служителите си, които се включват по-активно в „зелените” политики на общината – използването на екоколи. А най-добре на обществения транспорт. Защото тогава няма да има задръствания, а и въздухът ще е по-чист. След което връчи приза на победителя за „Мистър Икономика 2018” на Александър Димитров, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен  директор на „А1 България” ЕАД.

Приза „Мисис Икономика” отиде при Петя Димитрова – главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Comments

comments