Някога мечтали ли сте си да сърфирате из облаците? Немският самоук фотошоп експерт Джъстин Питърс, визуализира сюрреалистичните си фантазии в своето дигитално изкуство. Вдъхновен от думите на Пабло Пикасо, гласящи, че: „Всичко което можете да си представите е истинско,“ Питърс започнал да слива реални снимки, пресъздавайки магическият свят на неговото въображение.

Той започнал да се занимава с фотография през 2015г, но не минало време, преди да осъзнае, че не реалността е това, което иска неговите творби да демонстрират. Вместо това, той се научил как да ги монтира в YouTube, използвайки вдъхновението си от сюрреалистичните художници. И така, започнал да създава уникално дигитално изкуство.

От люлееща се карнавална катерушка върху изригващ вулкан до светещи медузи, плаващи в небето, колажите на Питърс се базират на снимки от стокови сайтове. Много от комбинациите включват образи от природата и науката, пречупени през сюрреалистичната призма на артиста, който споделя своите надежди, че „когато хората наблюдават и изпитват моите творби, ще се сблъскат с нови светове, в които да се гмурнат с мисълта, че всичко е възможно когато имаш отворено съзнание.“

Можете да видите още от впечатляващото портфолио на Джъстин Питърс в неговия Instagram.

 

mymodernmet

 

Comments

comments