На 29 ноември в галерия-книжарница София Прес беше представена последната стихосбирка на Любомир Чернев- „За красотата”.  Председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов представи книгата, а писателят Владислав Кцарски коментира поезията в последната стихосбирка на поета.

Боян Ангелов определи събитието като част от тържествата свързани със 70-годишнината наиздателство „Български писател”: „Издателството не се стреми към някакви звездни или по-дълготрайни печалби, не се води от политиката на Западните държави, където всичко е търговия или всичко е пари. Ние сме си традиционалисти и поддържаме корените и традициите на българската литература, които съвсем не са за пренебрегване и тъй като всяка национална литература има своите особености, своите нюанси, в издателство „Български писател” ние се стремим да привличаме автори, които държат на българската традиция“.

Изказването на Кацарски предизвика много положителни емоции у всички гости. Той открито сподели, че много трудно сдържа своето мнение, независимо дали е добро или лошо. „В третата си книга, Чернев за пореден път ни показва, че е майстор на изчистения смисъл, на усещането за реалност, със съвсем лек привкус на загадъчна романтичност. Усещанията са поднесени с картини, близки до всеки ценител на красотата. Детайлността помага на читателя да се потопи в представения свят на образи, цветове и представи. Представя онзи ценен час, в който сетивата се отдават на красиво съзерцание, една превърната картина в неповторимо състояние”, сподели поетът, писател и журналист.

Самият поет Любомир Чернев сподели радостта си от факта, че книгата му е излязла именно на 1 ноември и благодари на всички, които са му помогнали по пътя на издаването и популяризирането й.

Comments

comments